Van bijbaan naar ruim €1 miljoen omzet

Van bijbaan naar ruim €1 miljoen omzet

Een webwinkel in telefoonhoesjes uitbouwen tot een bedrijf met een omzet boven de miljoen euro. Als je er nog mee wilt beginnen moet je van goede huize komen maar de gebroeders Van ’t Hoff lijken op het juiste moment te zijn ingestapt! Tijd dus voor een interview hoe ze dit hebben geflikt, en wat hun toekomstverwachtingen zijn.

Het bedrijf RR Commerce B.V. kent zijn oorsprong in 2010. De toen 21-jarige Rudy was bij toeval terecht gekomen bij een groothandel in telefoonaccessoires en bedacht dat dit wel eens een leuk bijbaantje kon worden voor naast zijn horeca-studie. Hij startte met iPhone2Day.nl een van de eerste webwinkels van het land die handelde in iPhonehoesjes en –accessoires. Omdat hij er in zijn eentje technisch niet uitkwam betrok hij zijn zeventienjarige broer bij het project en in april 2010 schreven de broers zich samen in bij de KVK.

Gestart met 50 producten, gericht op de iPhone 3G.

De webwinkel is van start gegaan met vijftig producten, gericht op de iPhone 3G. Een leuke herinnering is die van de eerste klant, vertelt oprichter Rudy van ’t Hoff ons desgevraagd. “Deze belde de dag na bestellen naar ons klantenservice-nummer, en vroeg of we konden nakijken wat de status van zijn bestelling was. Direct antwoordde ik dat het pakket de vorige dag was verzonden waarop de klant verbaasd reageerde hoe ik dit wist zonder een bestelnummer of naam op te zoeken. Toen werd natuurlijk direct duidelijk dat dit de allereerste bestelling was! Gelukkig reageerde de klant positief en later hebben we hier natuurlijk nog wel even om gelachen.”

Afgelopen jaar boven de miljoen euro

Na die eerste bestelling ging het stap voor stap steeds beter, zodat het van bijbaantje resulteerde in een fulltime baan en de studie vroegtijdig noodgedwongen werd stopgezet. In 2010 hadden de heren enkele bestellingen per dag, maar in 2011 werden dit er al enkele tientallen en in 2012 ging het zelfs zo hard, dat ze in een jaar tijd twee keer zijn verhuisd omdat het magazijn te klein werd. De totale omzet verdubbelde dat jaar naar een omzet boven de miljoen euro.

‘Onze toekomstplannen zijn onverminderd groot.’

“En onze toekomstplannen zijn onverminderd groot. Ook 2013 wordt weer een mooi groei-jaar al zullen we dit jaar onze omzet niet kunnen verdubbelen. We verwachten op anderhalf miljoen uit te komen, mede door de groei in het assortiment voor de nog altijd razendpopulaire iPhones en iPads. Onze Blackberry-webwinkel doet het wel wat minder goed tegenwoordig”, geeft Rudy van ’t Hoff lachend aan.

Volgende webwinkel mogelijk in compleet ander segment

“De groei moet uiteindelijk ook de breedte in. We zijn nu wel heel afhankelijk van die Apple-producten aan het worden en willen liever niet te afhankelijk van een merk of product zijn. Momenteel kijken we zelfs naar groei buiten de hele telefoon- en tabletwereld, maar daarover kan ik helaas nog niet zoveel zeggen.” “Echt noodzakelijk is het gelukkig niet want op dit moment gaat het nog ontzettend goed. We groeien goed door, hebben afgelopen week de mijlpaal van vijfduizend klantenreviews bereikt en zojuist te horen gekregen dat we door de keuring van het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk zijn gekomen. Hopelijk brengt dit nog meer mensen het vertrouwen om bij ons te komen shoppen, en geeft dit ons in het tweede halfjaar een mooie extra omzetboost!”

‘Ondanks dat RR Commerce B.V. sterk groeit, houden we onze kernwaardes vast.’

“Ondanks dat RR Commerce B.V. sterk groeit blijven we wel onze kernwaardes sterk vasthouden en als je een bestelling doet bij een van onze winkels, doe je direct zaken met Rudy en René van ’t Hoff zelf en niet met een onpersoonlijke grote onderneming. Neem dus ook gerust contact met ons op voor vragen of advies voor een aankoop. We hebben ruime kennis van de producten, en kunnen je altijd helpen!”


Het magazijn in het ouderlijk huis van de broers werd al snel te klein.


Enthousiast bouwden de heren begin 2012 een nieuw magazijn op, om nog hetzelfde jaar er alweer achter te komen dat ook deze te klein was geworden!


Sinds oktober 2012 is het magazijn in Haarlem gevestigd, waar ruimte is voor ongeveer drie kilometer magazijnstellingen en er dus nog wel even doorgegroeid kan worden.


Panorama-foto van het huidige magazijn.

Het pand waarin RR Commerce B.V.sinds oktober 2012 gevestigd is.

Gerelateerde berichten