Tel Sell staat te koop

Tel Sell staat te koop

Het bekende thuiswinkelbedrijf Tel Sell wordt verkocht. Vanaf vandaag staat het Nederlandse bedrijf te koop op het overnameplatform Webshopovername.nl. Voor eigenaresse Bianca Damas werd het na 25 jaar homeshopping tijd om het bedrijf over te dragen aan iemand anders.

Tel Sell werd in 1993 opgericht door Louise Mulder, moeder van Bianca. Het thuiswinkelbedrijf kreeg zendtijd voor informercials waarin allerlei huishoudelijke apparaten, afslankmiddelen en fitnessapparatuur werden verkocht. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de nagesynchroniseerde Amerikaanse filmpjes met Tony Little in de hoofdrol of de populaire Abtronic?

‘Dezelfde dag kwamen 250 orders binnen’

Vanaf vandaag staat Tel Sell, dat in 1996 online ging met het online shoppingkanaal Telsell.com, te koop op Webshopovername.nl. Bianca hoopt dat de volgende eigenaar haar bedrijf met nieuw elan weet verder uit te bouwen. Want na jarenlang grote successen te hebben geboekt, brak voor Tel Sell een turbulente periode aan en focust het zich sinds 2014 vooral op het online shoppingkanaal. Maar de naam Tel Sell blijft toch altijd onlosmakelijk verbonden met thuiswinkelen, dus de nieuwe eigenaar heeft in ieder geval gelijk een mooie naam in bezit die zal aanspreken bij de Nederlandse consument.

Voor oprichter Louise is de verkoop natuurlijk niet zomaar iets, aangezien Tel Sell een familiebedrijf is. Ze kijkt dan ook met trots terug op de afgelopen decennia. “Ik zal de beginperiode nooit vergeten. Ik dacht dat ‘het Amerikaanse’ in het nuchtere Nederland niet zou werken, maar probeerde het toch. Er kwamen dezelfde dag nog 250 orders binnen en de telefoon stond roodgloeiend”, zo vertelt ze.

‘Het werkte soms op de lachspieren’

Het bleef echter niet alleen bij Amerikaanse producten, Tel Sell heeft ook producten uit Nederland aan het assortiment toegevoegd, maar voor het grote publiek was er toch altijd dat Amerikaanse tintje. “De formule werkte gewoon; soms op de lachspier of zelfs op de irritatiespier, maar juist dát maakte dat de spotjes opvielen. Het zou mooi zijn om de volgende eigenaar de naam Tel Sell anno 2017 opnieuw te zien positioneren.”

De Abtronic op Telsell.com
De Abtronic op Telsell.com.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten