Shopify wil harder groeien in Nederland

Shopify wil harder groeien in Nederland

Shopify wil zeer sterk groeien in Nederland en enkele andere landen op het Europese continent. De afgelopen periode is er veelvuldig gezocht naar partners, nieuwe medewerkers en groeikansen voor Europa, inclusief ons land.

Shopify is een van de grootste aanbieders van webwinkelsoftware. Het heeft een aardig marktaandeel in Amerika en het Verenigd Koninkrijk en het heeft inmiddels ook haar zinnen gezet op de rest van Europa. Voor Duitsland en Frankrijk krijgen partners sinds november een sterk verbeterde vergoeding als ze klanten weten te werven. Nederland valt nog niet onder deze campagne, maar ook in ons land timmert Shopify aan de weg.

Nederland kent momenteel een paar duizend Shopify-webshops

In Nederland is eigenlijk alleen Amanda Marochko als Market Development Manager actief, maar dat Shopify wilde groeien in Nederland was al wel duidelijk op de laatste Webwinkel Vakdagen. Het bedrijf stond er toen voor het eerst, maar het was duidelijk aanwezig met een grote stand.

Toen wilde Amanda nog niet veel kwijt over de doelen voor ons land of het huidige klantenaantal. Wel werd aangegeven dat ze er niet alleen stonden voor de huidige webshops die actief zijn in ons land, maar vooral ook om nieuwe klanten te verwelkomen.

Shopify is internationale webwinkelsoftware, en er zijn dus ook al jarenlang Nederlandse retailers die er gebruik van maken. Volgens Builtwith.com heeft het al ruim drieduizend klanten in ons land waarmee het een top10-speler is. Maar enkele jaren geleden waren dit spelers die vooral in het buitenland verkochten. Voor puur de Nederlandse markt werd Shopify maar weinig ingezet.

Shopify wil Nederlandse groei vertienvoudigen

Het huidige aantal van drieduizend Shopify-webshops in Nederland klinkt als veel, maar aanbieders als Mijnwebwinkel, Jouwweb of Lightspeed kunnen vele (tien)duizenden retailers tot hun klantenbestand rekenen en zullen daar dus nog niet al te bang van worden. Maar Shopify heeft als bedrijf het afgelopen jaar de omzetgrens van 1 miljard dollar gepasseerd en is dus een sterke, kapitaalkrachtige speler die – als het haar zinnen zet op Nederland – wel wat kan realiseren.

De eerste stap lijkt die van een nieuwe Market Development Manager. Uit de vacature blijkt dat deze persoon Shopify moet laten aansluiten bij de Nederlandse markt en dat deze verantwoordelijk wordt voor de marketing, met als doel om de groei van Shopify in Nederland te vertienvoudigen.

Exacte groeicijfers over Nederland wil Shopify helaas niet delen met Ecommerce News. Per e-mail geeft het bedrijf wel aan dat over heel 2018 Shopify in Europa wist te groeien met 44 procent. Als we deze cijfers op het huidige klantenaantal loslaten, en er werkelijk een vertienvoudiging qua groei in ons land moet worden gerealiseerd zal de ambitie dit jaar op zijn minst richting de tienduizend gaan. Wij zijn benieuwd of Shopify ook hier voet aan de grond krijgt, nu het ons land lijkt te hebben ontdekt!

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten