lightspeed ecommerce

Sendcloud: alle records pakketbezorging gebroken

Sendcloud: alle records pakketbezorging gebroken

Sendcloud zegt dat alle records omtrent pakketbezorging deze week zijn gebroken. Het logistieke platform zag een piek van 175 procent in het aantal verzonden pakketten bij alle grote vervoerders in Nederland. Het is nu drukker dan tijdens Black Friday vorig jaar.

Eerder deze week liet DHL al weten dat het voor hen de drukste dag ooit was. Maar ze zijn niet de enige pakketbezorger die overuren maakt. Onderzoek van Sendcloud laat zien dat alle vervoerders deze week veel meer bezorgen dan normaal, uiteraard ingegeven door de gevolgen van het coronavirus.

Ongekende voorjaarspiek

Volgens de pakketstapelaar bestellen consumenten massaal online sinds de overheid tal van coronamaatregelen heeft getroffen. “Het aantal online bestellingen zorgt voor een ongekende voorjaarspiek en overstijgt zelfs Black Friday van 2019, normaal de drukste dag van het jaar”, zo meldt Sendcloud.

Het overstijgt zelfs Black Friday.

Afgelopen dinsdag, 14  april, was tot nu toe de drukste dag van het jaar. Er werden die dag maar liefst 175 procent méér bestellingen gedaan dan op de dinsdag vóórdat de coronamaatregelen in werking traden.

Ook veel meer zendingen bij buurlanden

En ook bij de buurlanden is het druk. In Duitsland steeg het aantal zendingen met meer dan 70 procent, terwijl het aantal verzonden pakketten in België de afgelopen week met 142 procent toenam.

De groei van pakketzendingen als gevolg van het coronavirus

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten