Picqer lanceert eigen webshop voor hardware

Picqer lanceert eigen webshop voor hardware

Magazijnsoftware-aanbieder Picqer heeft een eigen webshop gelanceerd vol hardware. In de Picqer Shop vinden klanten producten die nodig zijn op en rondom de paktafel: in de webwinkel zijn onder meer verzendlabels en barcode-scanners te koop. Wij gingen met het bedrijf in gesprek over wat de reden is van de eigen Picqer Shop.

Je ziet het vaker gebeuren dat marketing- of internetbureaus een gat in de markt tegenkomen en dan besluiten om hun eigen webshop te starten. Maar bij navraag geeft mede-oprichter Casper Bakker direct aan dat de webshop van Picqer er niet op gericht is om de markt te veroveren.

Picqer levert software waarmee het mkb haar magazijn en orderpicken kan optimaliseren. Maar bij een bedrijf draait het niet alleen om de software. Denk ook aan alle hardware die nodig is om het voorraadbeheer optimaal te houden. Tot voor kort gaf Picqer alleen aan welke barcodescanners en labelprinters het beste werken met haar software. Met de Picqer Shop komt daar verandering in.

Dat komt mede doordat de eerder aanbevolen scanners bijvoorbeeld nét uitverkocht waren, wanneer er weer een klant werd doorverwezen. En uit tijdnood gaat die klant dan maar met een ander type scanner aan de slag. En dat kan nadelen opleveren. Zowel voor de klantenservice – het is nou eenmaal lastiger om een klant te helpen als zijn scanner net weer wat anders werkt – als voor de werking zelf. Een kleine variatie in de productcode kan al betekenen dat een scanner niet meer goed werkt.

Picqer Shop lost hardware-probleem op

Picqer heeft nu een eigen webshop gelanceerd waarin klanten de aanbevolen hardware kunnen aanschaffen. Veel was er niet voor nodig om de software te kunnen demonsteren, want op kantoor had Picqer al een voorbeeldomgeving van een magazijn staan. Die is nu omgebouwd tot werkend magazijn. Daarnaast is een nieuwe WooCommerce-omgeving ingericht en verwerkt het bedrijf de bestellingen momenteel zelf vanaf kantoor.

Picqer Shop staat momenteel zo’n tien dagen live en Casper weet aan Ecommerce News te melden dat de eerste twee bestellingen zijn verwerkt. Als we hem naar de ambities vragen, geeft hij aan dat bij succes het aanbod zal worden uitgebreid, maar dat het zeker niet de bedoeling is om met bestaande leveranciers te concurreren. “We willen er zeker niet op concurreren en als Picqer-gebruikers de scanners ergens anders goedkoper vinden dan is dat natuurlijk helemaal goed. Maar we willen er wel zeker van zijn dat de scanner die het beste werkt met onze software ook daadwerkelijk beschikbaar is voor onze klanten.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten