Picqer wil brede markt gaan bedienen

Picqer wil brede markt gaan bedienen

Picqer biedt software voor webwinkeliers om het orderpicken efficiënter te maken. Afgelopen jaar spraken wij het bedrijf op het event Logistiek en Ecommerce, waar de heren aangaven dat het best lekker liep. Ze hadden op dat moment zelfs de verwachting minimaal te verdubbelen in omzet. Webwinkel Weblog zocht ze op om te horen hoe dat is afgelopen.

“We wilden verdubbelen in een jaar en het event was in juni. Dan hebben we nog een maand of vijf, toch?”, vraagt oprichter Casper Bakker lachend. “Niet dat we dat nodig hebben, we zijn het afgelopen jaar met 300% gegroeid ten opzichte van 2014. De doelstelling die we dus toen hebben genoemd hebben we al gehaald en in 2016 verwacht ik weer een verdubbeling in omzet. Het gaat heel goed met Picqer. Niet alleen qua groei, maar ook qua functionaliteiten. De komende drie maanden zullen we twee grote nieuwe onderdelen lanceren.”

‘Een bredere markt kunnen bedienen’
“Wat die precies gaan inhouden? Daarover vertel ik je binnenkort meer, maar we zien dat veel webwinkeliers papierloos willen werken, dus daar is één update op gericht. Het andere nieuwe onderdeel is meer gericht op partnerschappen. We zijn gestart met software voor webwinkeliers die een magazijn in een garagebox hebben, maar ons klantenbestand wordt steeds breder. Zo zitten we tegenwoordig ook geregeld binnen bij fulfilmentaanbieders. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat de vragen van klanten die we bedienen steeds complexer worden en dat we dit jaar verder willen groeien naar een team van zes of zeven man. Daarnaast willen we meer gaan samenwerken. We hebben al partners zoals webbouwers, PostNL en Sendcloud. Maar hier is voor ons nog veel te verbeteren. 2016 staat voor ons dan ook echt in het teken van nieuwe samenwerkingen!”

“Of je dat kunt zien als extra businessmodel? Je hoort vaak over bedrijven die anderen doorverwijzen omdat ze daar dan commissie mee kunnen verdienen. Maar gezien onze huidige groei zijn we daar helemaal niet mee bezig. Als ik een klant nu doorstuur naar Sendcloud dan is dat echt omdat onze software goed op ze aansluit en dat je daar dezelfde dag live zult zijn. Uiteindelijk willen we met Picqer de processen voor de webwinkelier makkelijker en inzichtelijker maken en als partners daarbij kunnen helpen dan raden we die graag aan onze klanten aan!”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten