PayPal lanceert nieuwe huisstijl

PayPal lanceert nieuwe huisstijlPayPal heeft sinds vandaag een nieuw logo. Deze moet ‘de eenvoud, het gemak en de veiligheid van PayPal’ weerspiegelen. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de betaalprovider een make-over heft gekregen. De vernieuwde huisstijl wordt tegelijkertijd gelanceerd met de eerste internationale reclamecampagne voor PayPal.

Was PayPal zeven jaar geleden vooral nog de betaalmethode op eBay, tegenwoordig wil het bedrijf eigenlijk alle betalingen inclusief achterafbetalen of betalen in de winkelstraat faciliteren. Recent paste PayPal de site al grootschalig aan en nu is ook het logo aan de beurt.

Dit is ‘m dan, het vernieuwde logo van PayPal. “We laten onze wereldwijde consumenten, ontwikkelaars en merchants zien dat PayPal een nieuwe definitie voor de toekomst van geld stelt door mensen op de eerste plaats te zetten. Tenslotte draait de wereld niet om geld, maar om mensen”, aldus David Marcus, president van de betaalprovider.

De nieuwe merkuiting zou de groeiende behoeften van de mobiele, real-world en online bedrijven die PayPal gebruiken beter vertegenwoordigen. “De nieuwe look weerspiegelt de eenvoud, het gemak en de veiligheid van PayPal en is ontworpen voor de dynamische, voornamelijk mobiele wereld van vandaag.” Dat is een grote boodschap voor alleen het logo en wij zien het er allemaal nog niet in, maar het is in ieder geval leuk dat PayPal ook qua huisstijl niet om vernieuwing verlegen zit.

De nieuwe huisstijl wordt wereldwijd doorgevoerd, zowel online als in alle kerntoepassingen van PayPal zoals betalingsknoppen, apps, PayPal Here-toestellen, marketingmateriaal en verkoopondersteuning. Het logo zal uiteraard ook te zien zijn in de nieuwe internationale campagne van PayPal, die “Powering The People Economy” heet. Via meerdere kanalen zal deze campagne worden uitgezonden, om te beginnen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië. En natuurlijk is de eerste parodie op het logo ook al een feit.

Het logo op jouw webshop?
Toon jij het logo net als veel andere webwinkels bij betaalopties ergens op je webwinkel? Dan kun je deze nu per direct actualiseren!

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten