Pay.nl als eerste psp live met OK

Pay.nl als eerste psp live met OK

Pay.nl is de eerste payment service provider die OK aanbiedt. Dit is een app die als digitale portemonnee fungeert en gebruikers bankrekeningen, klantenkaarten en tickets laat opslaan. Klanten van Pay.nl kunnen nu OK-betalingen verwerken in hun omnichannel-omgeving.

OK is een mobiele alles-in-een-betaaloplossing, bedacht door Chiel Liezenberg, die eerder aan de wieg stond van de populaire betaalmethode iDeal. De app wil de mobiel omtoveren tot een slimme portemonnee, waarmee gebruikers niet alleen allerlei klantenkaarten en tickets digitaal kunnen opslaan, maar waarmee ze ook mobiel kunnen betalen in aangesloten winkels.

De app is zeker niet de eerste in zijn soort, maar met bijvoorbeeld Talpa Media Investments als medeaandeelhouder en samenwerkingen met diverse supermarktketens wil de app uiteindelijk dé digitale portemonnee worden. Concurrent Stocard biedt bijvoorbeeld niet de optie om met de app mobiel te betalen.

‘Klantenkaart in betaalapp is innovatie’

Over de integratie van OK in Pay.nl, zegt John D’Hanis, hoofd strategische partnerships: “We kenden natuurlijk al een aantal betaaloplossingen via de smartphone, maar de combinatie met het gemak altijd je klantenkaart bij je te hebben in je betaalapp is een innovatie. Dat past goed binnen de innovatieve oplossingen die wij aanbieden.”

Webwinkel kan gericht targeten

Voor OK is de samenwerking met Pay.nl natuurlijk ook waardevol. “Met Pay.nl bieden wij ook bij het online shoppen meer gemak door consumenten eenvoudig en snel met de OK-app te laten afrekenen”, aldus Redmer de Vries van de betaalapp. Maar de app moet niet alleen voor klanten van webwinkels waardevol zijn, maar ook voor de webwinkelier zelf. Doordat die het betalen en bijvoorbeeld sparen met de OK-app faciliteert, ontstaan er klantprofielen die de webwinkelier kan gebruiken voor gerichte targeting.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten