Pascal Vincken nieuwe baas AfterPay

Pascal Vincken nieuwe baas AfterPay

Pascal Vincken, begin dit jaar nog actief als directeur bij CCV Holland, is vanaf februari de nieuwe topman van AfterPay. Hij volgt daar Stefan van den Berg op, die eerder aangaf per die maand te stoppen bij de organisatie. Telefonisch werd al snel duidelijk dat Pascal zin heeft in zijn nieuwe klus!

AfterPay is ooit ontstaan als spinoff van Wehkamp en is de afgelopen jaren uitgegroeid van startup tot marktleider in achteraf betalen bij Nederlandse webwinkels. Samen met het van oorsprong Zweedse Klarna realiseert AfterPay hier inmiddels bijna tien miljoen transacties dit jaar. Ondanks dat die groei nog wel even kan aanhouden, staan ook het buitenland en de omnichannel voor de deur. Stefan van den Berg heeft besloten afscheid te nemen van AfterPay omdat hij meer energie krijgt van startups dan het managen van een volwassen organisatie. Sinds 1 november is Pascal Vincken al publiekelijk actief als Managing Director, al blijft zijn voorganger Stefan officieel nog even aan als CEO tot 1 februari 2017 om alles goed over te dragen.

Pascal Vincken Afterpay

‘Het bruist hier van energie om stappen te maken’

Tot en met de Vakdagen zwaait Stefan dus nog de scepter en is het vooral een kwestie van meekijken voor Pascal, die daarom nog weinig over zijn eigen visie kwijt wil. Wel geeft hij telefonisch aan dat hij met veel energie aan zijn nieuwe klus is begonnen. “Met zo’n jong en ambitieus team – in Amsterdam is de gemiddelde leeftijd misschien niet eens dertig – voel je de energie om stappen te maken. Dat prikkelde mij om hier aan de slag te gaan. De snel-veranderende retailmarkt, ook buiten onze landsgrenzen, biedt nog zoveel kansen. AfterPay is voor mij de ideale omgeving en ondanks dat ik hier nog maar enkele dagen zit voel ik me nu al thuis.”

Pascal is 18 jaar werkzaam geweest binnen CCV, het bedrijf dat onder andere pinautomaten aan de retail levert. In een wereld waarin offline en online snel samenkomen is het dus niet te vermijden dat hij oud-collega’s een keer tegenkomt. “Afgelopen week was ik in Berlijn, en kwam CCV zelfs al ter sprake! Dat had ik niet verwacht, maar het is geen geheim dat AfterPay meer wil dan de webwinkel-transacties die het nu verzorgt. Of daar een snelle samenwerking in de lucht hangt? Misschien gaan we wel met elkaar concurreren. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen.”

“AfterPay is zo enorm in beweging dat ik eerst controle moet krijgen over het prioriteitenlijstje. Ik verwacht dat daar straks mijn eerste taken komen te liggen. De organisatie wat laten stabiliseren, prioriteren om vervolgens te kunnen internationaliseren. Er zal zeker verandering plaatsvinden binnen AfterPay. Maar bij CCV zat ik 18 jaar en ik ben van plan om het hier ook heel wat jaartjes uit te houden, dus ik heb de tijd. Voorlopig zal ik de komende weken eerst goed observeren hoe Stefan alles hier heeft opgezet.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten