Oplichters faken cryptocoins van psp Icepay

Oplichters faken cryptocoins van psp Icepay

Het leek er even op dat payment service provider Icepay bezig was met het uitgeven van cryptocoins, maar die ontkent het en het lijkt dan ook om oplichting te gaan. De oplichters zouden voor meer dan honderdduizend euro aan cryptocoins hebben weten te verkrijgen van mensen die dáchten cryptovaluta van Icepay te kopen.

Internetkassa kreeg enige tijd geleden een zogenaamde airdrop onder ogen van Icepay. Althans, dat dachten ze. Maar die airdrop – waarbij een nieuwe cryptocoin eerst in kleine kring gratis wordt uitgedeeld om zo aandacht te genereren en een community te creeëren – was niet van de bekende payment service provider.

Whitepaper brengt geen duidelijkheid

In eerste instantie leek de ICO (zeg maar de beursgang van cryptocoins) nogal serieus. Er was een Twitter-account geopend en er werd ook, zoals gebruikelijk is wanneer er een nieuwe cryptomunt wordt gelanceerd, een whitepaper gepubliceerd. Maar zoals Internetkassa het omschrijft: “Ondanks de uitleg in de whitepaper is niet direct duidelijk wat de tokens aan voordeel brengen voor zowel de investeerder in de tokensale als Icepay zelf. Afgezien dan van een extra kapitaalinjectie.”

Icepay: ‘Dit is fake, wij doen geen ICO’

De website deed navraag bij de payment service provider en kreeg te horen dat die helemaal niet bezig is met een beursgang voor een cryptomunt. “Dit is helaas een fake. Wij doen geen ICO”, zo benadrukte CEO Steven de Boer. Ondertussen gaat Interkassa ervan uit dat de online oplichters meer dan honderdduizend euro hebben gestolen van mensen die dáchten te investeren in een ICO van Icepay.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten