lightspeed ecommerce

Ook Packaly wil binnenstad ontzorgen

Ook Packaly wil binnenstad ontzorgen

En weer is er een startup in Nederland die producten van winkeliers met een fietskoerier bij de klant wil bezorgen. Het Utrechtse bedrijf Packaly gaat vanaf 1 augustus van start en heeft de intentie om snel uit te breiden naar andere steden.

Gisteren schreven we nog over de Haarlemse startup Hoody die lokale retailers een kans wil geven tegen grote ecommerce-reuzen als Bol.com en Coolblue. Hoody biedt weliswaar een compleet online platform, maar ook hier gaat bezorging via fietskoeriers. Alles om de binnenstad te ontzorgen, files te verminderen en CO2-uitstoot terug te laten nemen.

Binnen een uur bij de klant bezorgd

Packaly wil bestellingen geplaatst bij winkeliers (en hun webwinkel) binnen een uur bij de klant bezorgen. “We geloven dat on-demand bezorgen niet alleen voor voedsel maar ook voor fysieke producten binnen een uur moet kunnen. Veel producten die we online bestellen liggen ook bij de winkels in de schappen. Dagelijks rijden diverse bestelbussen met online bestellingen vanuit grote magazijnen naar de binnensteden, waarna ze producten afleveren die misschien een kilometer verderop ook beschikbaar zijn”, aldus medeoprichter Axel Dekker.

Packaly aangeboden in afrekenproces webwinkel

Waar Hoody werkt met een online platform en mobiele app waarbij producten van de aangesloten winkels besteld kunnen worden, werkt Packaly met een koppeling die in een webwinkel geïntegreerd kan worden. Hierdoor kunnen online shops de bezorgdienst van Packaly aanbieden in het afrekenproces. Nadat klanten hebben gekozen voor de optie ‘afleveren met Packaly’ krijgen ze een track & trace-code met meer informatie over de verzending.

Packaly gaat zich de komende maanden focussen op de pilot in Utrecht, maar daarna is het de bedoeling dat er snel wordt uitgebreid naar andere grote steden in ons land. Ook moeten er de komende zes maanden zo’n twintig winkels extra worden aangesloten op het platform.

Gerelateerde berichten