Montapacking bouwt fulfilmentcenter Dekbed-Discounter

Montapacking bouwt fulfilmentcenter Dekbed-Discounter

Fulfilmentbedrijf Montapacking gaat haar achtste fulfilmentcenter bouwen. In Breda wordt een magazijn van 18.000 vierkante meter ingericht, dat uitsluitend is bedoeld voor haar klant Dekbed-Discounter.nl. Deze webwinkel zag in vier jaar tijd de omzet met zo’n 3800 procent groeien.

En het is niet alleen Dekbed-Discounter dat groeit, ook Montapacking blijft maar gaan. In het eerste kwartaal van dit jaar realiseerde de fulfilment-speler een groei van 60 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Om de groeiambities bij te kunnen houden, worden er regelmatig nieuwe logistieke vestigingen geopend.

‘280% omzetgroei dit jaar’

De nieuwste aanwinst komt in Breda te staan en is uitsluitend bedoeld voor Dekbed-Discounter.nl. Deze webwinkel zag haar omzet in vier jaar tijd toenemen van 525 duizend euro naar 20 miljoen en voor dit jaar wordt een omzetgroei van 280 procent verwacht.

De webwinkel is al vanaf de start in 2004 klant bij Montapacking en groeit niet alleen qua orderaantallen, maar ook qua assortiment. “Met ook nog eens tamelijk volumineuze producten, van hoeslaken tot twee-persoonsmatras”, aldus Montapacking-directeur Edwin van der Ham. “Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten een volledig fulfilment warehouse van 18.000m² in te richten uitsluitend voor Dekbed-Discounter.nl, om zo ook hun groei voor de komende jaren te kunnen verzorgen.”

55.000m² verspreid over acht locaties

Montapacking heeft in totaal een magazijnoppervlakte van 55 duizend vierkante meter en is daarmee één van de grootste fulfilment-bedrijven in ons land. Al die meters zijn wel verspreid over acht verschillende locaties. Volgens Van der Ham is daar bewust voor gekozen, omdat ze ervaren dat de betrokkenheid van een kleinere organisatie groter is.  Het bedrijf verzorgt momenteel de logistiek voor meer dan 465 webwinkels.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten