Mondial Relay breidt uit naar Nederland

Mondial Relay breidt uit naar Nederland

De Franse pakketdienst Mondial Relay komt naar Nederland. Het heeft de deuren geopend van haar eigen sorteercentrum in Vianen, in  het midden van het land. Ook biedt het binnenkort pakketlevering tussen consumenten. Mondial Relay wil in Nederland uitgroeien naar 1500 locaties.

Mondial Relay is een Franse speler waar in Europa al meer dan negentigduizend webwinkeliers gebruik van maken. Enkele maanden geleden werd het bedrijf overgenomen door InPost, dat al langer met plannen rondliep om uit te breiden in Europa.

Mondial Relay wil doorgroeien naar 1500 locaties.

‘Duurzaam alternatief’

Met een centrale locatie in ons land kan Mondial Relay in één klap zo’n duizend zogeheten pudo-punten (pick-up en drop-off) bereiken. Maar dat is nog niet genoeg, want aankomend jaar al wil het doorgroeien naar zo’n 1500 locaties die vanuit Vianen bediend kunnen worden. Door met afhaalpunten te werken denkt Mondial Relay een duurzaam en efficiënt alternatief te kunnen zijn voor bestaande pakketbezorgers.

Cross-border pakketverkeer groeide met 42 procent.

‘Mondial Relay noemt de uitbreiding naar Nederland tweeledig. Aan de ene kant is het zo dat ecommerce hier nog sneller groeit dan in bijvoorbeeld België of Frankrijk. En aan de andere kant neemt het aantal internationale verzendingen vanuit ons land toe: cross-border pakketverkeer nam vorig jaar met bijna 42 procent toe.

Snel verzenden in Europa

Mondial Relay heeft al een distributienetwerk in Europa met 58 duizend afhaalpunten. Het claimt hierdoor snel en voordelig te kunnen verzenden naar België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Luxemburg. Het heeft klanten als Vinted, Asos, Amazon, Yves Rocher, Decathlon en eBay.

Mondial Relay heeft 58 duizend afhaalpunten in Europa.

Kennismaking op Webwinkel Vakdagen?

Wie nog onbekend is met het Franse bedrijf, kan de accountmanagers spreken op de Webwinkel Vakdagen. Die vinden aanstaande woensdag en donderdag plaats in Utrecht. Mondial Relay is daar te bezoeken bij stand 216.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten