MijnWinkel.nl wordt MyShop.com

MijnWinkel.nl wordt MyShop.comMijnWinkel.nl verandert vanaf vandaag van naam. De webwinkelsoftware-aanbieder gaat nu, inclusief metamorfose, door het leven als myShop.com. De naamswijziging is een gevolg van een management-buyout toen Marcel Ambriola en John Zanoni het bedrijf overkochten van oprichter Durk Jan de Bruin.

De twee heren zijn geen onbekenden binnen het ecommerce-platform, ze werken respectievelijk al 8,5 en 12,5 jaar bij het bedrijf dat als mijnwinkel.nl in 2000 van start ging. “Internationaal opereerden we al onder de naam myShop.com. Nu hebben we onze website onder dezelfde noemer geplaatst. De lancering van myShop.com is een mijlpaal voor ons”, zo vertelt een trotse Ambriola. “Behalve technologieleverancier worden we steeds meer solution-provider: we willen meedenken met webwinkeliers en maatoplossingen bieden, in samenwerking met sterke partners. Hierdoor kunnen we onze afnemers een totaalproduct met nog meer body bieden”, zo legt Zanoni uit.

De meer dan drieduizend ondernemers die een webwinkel runnen via myShop.com ondervinden niet alleen een naamswijziging van hun webwinkelsoftware, maar zullen ook snel opmerken dat de site, waaronder het logo, een metamorfose heeft ondergaan. Het nieuwe logo, met drie radartjes, staat voor de verschillende partijen: “myShop.com met haar partners, ondernemers die een webwinkel bij ons afnemen en consumenten die online bestellen. Met elkaar helpen we mee de economie draaiende te houden.”

Het is echter niet alleen de voorkant en buitenkant dat er dingen veranderen, een wijziging van de backoffice staat ook op de agenda. “Onze backoffice gaat ook op de schop inderdaad. We gaan het consistenter indelen en de gebruiksvriendelijkheid opschroeven.” Die vernieuwing staat gepland voor het eind van dit jaar, dus webwinkeliers moeten nog even geduld hebben.

Durk Jan de Bruin verkoopt weer geesteskind

In december vorig jaar werd bekend dat oprichter Durk Jan de Bruin, ook oprichter van Startpagina.nl, mijnWinkel.nl zou verlaten. Toen liet De Bruin nog optekenen dat het moeilijk besluit was om zijn bedrijf te verkopen. “Na een onafgebroken omzetgroei van elf jaar, waar ik heel trots op ben, is Mijnwinkel.nl een groot en succesvol bedrijf geworden. We faciliteren meer dan tweeduizend webwinkels en opereren internationaal onder de naam myShop.com. Maar het kriebelt om weer nieuwe bedrijven op te starten. Pionieren zit mij in het bloed.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten