Oprichter Durk Jan verlaat Mijnwinkel

Durk Jan oprichter Mijnwinkel
Mijnwinkel-oprichter Durk Jan heeft zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Mijnwinkel.nl is per 3 december 2012 eigendom van Marcel Ambriola en John Zanoni, die al respectievelijk 8,5 en 12,5 jaar voor het bedrijf werken. Na de overname zijn zij verantwoordelijk voor het beleid en de dagelijkse leiding van Mijnwinkel.nl, Marcel als algemeen directeur en John als technisch directeur.

Durk Jan de Bruin, oprichter van Mijnwinkel.nl: “Na een onafgebroken omzetgroei van elf jaar, waar ik heel trots op ben, is Mijnwinkel.nl een groot en succesvol bedrijf geworden. We faciliteren meer dan tweeduizend webwinkels en opereren internationaal onder de naam myShop.com. Het was, net zoals bij Startpagina destijds, een moeilijk besluit om mijn bedrijf te verkopen. Maar het kriebelt om weer nieuwe bedrijven op te starten. Pionieren zit mij in het bloed.”

Nieuwe eigenaren mijnwinkel.nl zien mooie toekomst
Marcel en John, de nieuwe eigenaren van Mijnwinkel: “Wij vinden het jammer dat Durk Jan het Mijnwinkel-team gaat verlaten, maar begrijpen zijn besluit. Wij wensen hem veel succes met zijn plannen. Het team van Mijnwinkel.nl/myShop.com blijft keihard werken aan verdere groei en we zitten boordevol plannen om het bedrijf nog succesvoller te maken. We hebben er beiden veel zin in en zien uit naar een mooie toekomst met veel nieuwe ontwikkelingen.”

Het is te hopen voor het bedrijf dat die mooie toekomst gaat lukken, want Durk Jan heeft in het verleden bewezen een goede toekomstvisie te hebben en het zal lastig worden voor het huidige team om zonder de oprichter het bedrijf toch succesvoller te maken. Het bedrijf claimde al snel na de start marktleider te zijn. Inmiddels zijn we aardig wat jaar verder en de concurrentie in webwinkelsoftware is inmiddels uitgegroeid tot een zeer professionele branche. Ook de markt voor beginnende webwinkels is steeds lastiger geworden waardoor de groei in de branche afzwakt en de overgebleven starters kritischer zijn naar hun leveranciers, dan ooit tevoren.

Mooi exitmoment
Het is een zorg die in ieder geval niet langer bij mede-oprichter Durk Jan de Bruin ligt. Wat die gaat doen is momenteel niet bekend. Wat je ook van Mijnwinkel.nl vindt, met een exitmoment als vandaag, zal Durk Jan in ieder geval altijd trots kunnen zijn op wat er onder zijn naam is opgebouwd. Dat deed hij eerder al binnen Startpagina. Dat bedrijf is na de verkoop nog lang succesvol gebleven maar het bedrijf miste, naar onze mening, na de verkoop wel een stukje passie en ondernemerschap. Ondanks dat is Startpagina er trouwens gewoon nog steeds, ook al is het allang geen marktleider meer op eigen gebied.

Uiteindelijk, maar dan zijn we natuurlijk wel ruim tien jaar verder, is dat bedrijf flink ingehaald door de zoekmachine Google, die momenteel meer als startpagina wordt gebruikt dan de website die er zijn naam aan verbonden heeft. Of Mijnwinkel ook die kant opgaat, is afwachten. Afgelopen jaar had het bedrijf nog een record-omzet en momenteel gaat het ogenschijnlijk goed met het bedrijf. Ook al zit de concurrentie op veel vlakken het bedrijf op de hielen, het bedrijf heeft ook dit jaar nog grote stappen kunnen maken in met name de corporate wereld.

Begon de webwinkelsoftware nog als pionier met passievolle klanten als XS4ALL, tegenwoordig moet het bedrijf het meer hebben van samenwerkingen met onder andere KPN en ABN Amro, maar vooral de samenwerking met PostNL en de Nederlandverdientonline-campagne zorgen ervoor dat het bedrijf misschien wel populairder dan ooit tevoren is. Die initiatieven gaan vooral over het beschikbaar maken van de software bij de klant. Een mooie marketingkans voor deze webwinkelaanbieder, het zal ongetwijfeld zorgen voor een nieuwe golf aan klanten.

Een ding is zeker. Durk Jan kan in ieder geval niet meer zeggen dat Mijnwinkel ‘mijn winkel’ is…

 

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten