Mijnwebwinkel opent extra kantoor in Oss

Mijnwebwinkel opent extra kantoor in Oss

Mijnwebwinkel vierde vorig jaar haar tienjarig bestaan en groeit nog altijd lekker door. Sinds september heeft het bedrijf een tweede pand gekocht om de groei qua medewerkers te kunnen huisvesten. Vandaar dat er morgen zelfs een heus officewarming-feestje gehouden wordt. Ecommerce News ging alvast even kijken.

Mijnwebwinkel was al gevestigd in een prachtig herenhuis in Oss en heeft nu een vergelijkbaar pand, twee huisnummers verder, extra in gebruik genomen. De ontwikkelaars blijven in het oude pand, terwijl marketing, administratie en klantenservice nu twee deuren verderop zitten. Ondanks dat het bedrijf er nog maar net is ingetrokken, worden we in een prachtige ruimte welkom geheten.

In het spiksplinternieuwe bedrijfspand – de officiële opening is pas morgen – vertellen marketeer Inge Muijshondt en Kasper Hägele, hoofd klantenservice, wat het geheim is van de continue groei van het Brabantse bedrijf. “Een belangrijk aspect is dat wij ook bij het gratis pakket niet limiteren op functionaliteiten”, geeft Kasper aan. “Veel software-aanbieders kleden een gratis pakket helemaal uit in de hoop dat de gebruiker snel overstapt naar een betaalde variant. Maar hoe weet een webwinkelier dan of het pakket aansluit bij zijn behoeften? Bij ons krijgt iedereen dezelfde functionaliteiten en service. Dat is inderdaad een flinke investering, maar volgens ons is dit de enige manier waarop je mensen goed kennis kunt laten maken met een pakket.”

Kennisevent ‘Beter zichtbaar online’

Ecommerce News interviewde afgelopen jaar directeur Alex Pansier. Toen was de site helemaal vernieuwd en het resultaat daarvan is nog altijd goed te zien. Zo zijn er verschillende klant-interviews te lezen, worden er tips van partners omschreven en wordt er verslag gedaan van webinars of events. Dat laatste blijkt nodig, want onlangs vond er nog een kennisevent in samenwerking met Daar[om] en Google plaats. Inge: “Binnen vier uur waren alle tweehonderdvijftig plaatsen vergeven. Maar via ons blog informeren we mensen graag die er niet bij hebben kunnen zijn.”

Het Kennisevent 'Beter zichtbaar online' van Mijnwebwinkel.

‘Vooral onder de hipster starters zijn we populair’

In Nederland behoort Mijnwebwinkel tot één van de grootste aanbieders van webwinkelsoftware. Mijnwebwinkel bedient vooral veel starters, maar ook webwinkels met vijftig medewerkers is volgens Kasper geen uitzondering. Onder de gebruikers zijn vooral veel mensen in de creatieve hoek. “Op basis van het aantal webwinkels per categorie scoren de interieurwinkels heel hoog. Ook zien we een enorme toename van het aantal baby- en kinderwinkels. Elke seconde klikken meer dan driehonderd bezoekers op één van de aangesloten webwinkels.”

Mijnwebwinkel werkt volgens de scrum-methodiek. “In de laatste sprint zijn onder andere de klant-accounts versimpeld, is het afleveradres makkelijker in te voeren en kun je het logo los over een header plaatsen zodat deze niet meer automatisch schaalt op andere apparaten.” Voor het einde van het jaar zijn de updates bewust wat minder uitbundig. In aanloop naar de feestdagen zitten webwinkeliers niet te wachten op grote aanpassingen, is Kasper van mening. Maar de ontwikkelaars zitten zeker niet stil; zo wordt er hard gewerkt aan de officiële internationale lancering. De beta-versie staat sinds enkele weken live, maar de echte promotie zal begin komend jaar plaatsvinden.

Kantoor in Amerika behoort tot de opties

Ondanks dat Myonlinestore.com juridisch ook is gevestigd in de VS, blijven alle vijfentwintig medewerkers van het bedrijf voorlopig gewoon in Oss, wat ook blijkt uit het nieuwe kantoor. Toch sluit Kasper een Amerikaans kantoor op termijn niet uit. “De support wil ik zo lang mogelijk hier houden. We professionaliseren ons Engels momenteel via native speakers en qua tijdsverschil zie ik ook geen problemen. Er wordt nu ook regelmatig ’s nachts gewerkt. Uiteindelijk zijn lokaal gevestigde salesmedewerkers in Amerika misschien wel een goede aanvulling.”

Het nieuwe pand van Mijnwebwinkel

Gerelateerde berichten