Marktplaats start samenwerking met DHL

Marktplaats start samenwerking met DHL

Marktplaats heeft een nieuwe bezorgpartner voor de dienst Verzenden via Marktplaats. Vanaf vandaag kunnen verkopers op Marktplaats pakketten versturen via DHL. Dankzij de uitbreiding selecteren verkopers voortaan een verzendoptie die past bij het formaat van het product.

De bekende Nederlandse marktplaats begint vanaf vandaag met het gefaseerd introduceren van de nieuwe bezorgpartner DHL. Tijdens het verzenden van een betaalverzoek kiest de verkoper DHL of PostNL voor verzending.

Verkoper schiet verzendkosten niet voor

De tarieven voor het versturen van pakketten van 10 kilogram en zwaarder zijn bij DHL lager dan bij PostNL. De verzendkosten worden meegenomen in het betaalverzoek, waardoor de verkoper deze kosten niet hoeft voor te schieten. De verkoper geeft het pakket vervolgens af op een PostNL- of DHL-locatie met een digitaal verzendlabel. De verzending is hierna te volgen in Marktplaats met een track & trace-code.

‘Toename in vraag naar verzenden via platform’

“Met de populariteit van online handelen en tweedehands kopen, zien we de afgelopen jaren een toename in de vraag naar verzenden via ons platform. Koper en verkoper stemmen dit af via onze chat en zorgen voor een goede afhandeling van hun deal”, zegt Maaike Veeling van Marktplaats.

‘Gebruikers hebben meer verzendopties die passen bij het product.’

“Met de toevoeging van DHL als bezorgdienst, hebben onze gebruikers nog meer keuze voor de manier van verzenden die past bij het product. Van kleine (brievenbus)pakketten tot grote pakketten die thuis worden bezorgd of via aflevering bij een afhaalpunt naar keuze. Op deze manier bieden we onze gebruikers de mogelijkheid om hun pakket makkelijk, betrouwbaar en efficiënt te versturen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten