menu

Maak social shoppen mogelijk met Oonair

Maak social shoppen mogelijk met OonairDe Spaanse startup Oonair zorgt ervoor dat klanten zeer gemakkelijk kunnen social shoppen via jouw webwinkel. Dit doet het door middel van een plugin die met een klein stukje Javascript zo in je site is te implementeren. Met de toenemende populariteit van sociale netwerken is Oonair op het juiste moment gelanceerd.

Aan het eind van 2011 werd Oonair Social Video Shopping commercieel gelanceerd. Het heeft nu twee kantoren (een in Barcelona en sinds kort een in San Francisco) en wordt naar eigen zeggen gebruikt door ‘leidende online shops van over de gehele wereld’. Onder andere Zara en de Spaanse webwinkel Adolfo Dominguez zouden de plugin gebruiken, al vonden wij daar op de desbetreffende websites geen tastbaar bewijs van.

Shop with friends
Hoe het ook zij, de plugin is zeker interessant. En zeer gemakkelijk te installeren én te gebruiken. Als de plugin eenmaal is geïnstalleerd en draait, dan hoeven geïnteresseerde consumenten slechts de ‘Shop with friends’-button aan te klikken, in te loggen met Facebook en hun gewenste vriend te selecteren met wie ze willen social shoppen. Productafbeeldingen kunnen via drag-and-drop gemakkelijk worden gedeeld  en het is zelfs mogelijk om elkaar te adviseren via videochat.

Door de plugin als feature aan te bieden kun je als webwinkelier klanten niet alleen langer vasthouden op je site, maar er ook voor zorgen dat zij andere geïnteresseerden naar je webwinkel lokken. Twee mensen die naar je producten kijken is altijd beter dan één. Met de Oonair-plugin wordt een oplossing gezocht voor met name vrouwen die shoppen als een sociaal iets zien en het gezellig samen shoppen in de stenen winkels graag ook vertaald willen zie naar online. Nu is van iedere webwinkel een social shopping-platform te maken waarbij consumenten samen met vrienden of bekenden de webwinkel kunnen bezoeken.

Oonair werkt zowel in web-browsers als op iOS-apparaten. Over een Android-ondersteuning wordt op de site met geen woord gerept, maar mocht de plugin populairder worden, dan zal er vast een ondersteuning voor Android-apparaten ontwikkeld worden. Shoppers kunnen producten ook gemakkelijk delen met vrienden die op dat moment offline zijn. Oonair stuurt ze dan een notificatie iedere keer als er een product wordt gedeeld of als erop wordt gereageerd.

Wil je testen hoe de plugin eruit ziet / hoe het werkt in jouw webwinkel, dan kun je de url van je online shop opgeven op de homepage van Oonair.com en zien hoe het werkt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch