Lens-shop Lentiamo nu in Nederland

Lens-shop Lentiamo nu in Nederland

De Tsjechische webwinkel Lentiamo heeft een online shop geopend in Nederland. Ons land is daarmee alweer de zestiende markt in Europa waar de verkoper van contactlenzen, zonnebrillen en andere oogproducten  actief is.

Volgens CEO Jiří Urban was de uitbreiding naar ons land een logische. “Nederland is in Europa één van de tien landen met het hoogste percentage lenzendragers.”

Na België, nu ook actief in Nederland

Tot voor kort was de taal een grote barrière om onze markt binnen te treden, maar na het aantrekken van een Nederlands sprekende countrymanager op hun hoofdkantoor in Praag kan naar eigen zeggen niks ze stoppen om nu in de hele Benelux zaken te doen. Lentiamo was sinds januari 2017 namelijk ook al actief in België.

Het aantrekken van de countrymanager heeft ook als gevolg dat de Tsjechen nu Nederlands als tweede taal hebben toegevoegd in de Belgische webwinkel, die tot voorkort alleen in het Frans te bezoeken was.

Vele namen voor dezelfde webwinkel

Lentiamo is een van de vele namen waarmee het Tsjechische bedrijf Maternia opereert in Europa. Dat bedrijf zag in 2006 het levenslicht en opende twee jaar later haar eerste webwinkel. Sindsdien is het hard bezig uit te breiden binnen Europa. Zo is het bijvoorbeeld in thuisland Tsjechië actief als VašeČočky, heet het in Slowakije Vasesosovky en kennen de Duitsers de lenzenshop juist als 321linsen.de. Maar voor de meeste markten, waaronder dus die in België en Nederland, gebruikt men de merknaam Lentiamo.

De aanwezigheid van Lentiamo in Europa.
De aanwezigheid van Lentiamo in Europa.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten