Ledstores breidt verder uit in Europa

Ledstores breidt verder uit in Europa

De Amsterdamse webwinkel Ledstores breidt verder uit in Europa. De verkoper van LED-armaturen heeft webwinkels geopend in Finland en Zweden. Het ecommerce-bedrijf is nu in totaal in 11 Europese landen actief.

Ledstores lijkt niet te zijn geremd door de uitbraak van het coronavirus. Naast dat het bedrijf investeert in nieuwe magazijnsoftware en klantenservicesoftware, heeft het ook besloten om twee nieuwe webwinkels te openen. Arcticled.fi in Finland en Arcticled.se in Zweden.

B2C-omzet gestegen met 30%

“We houden de situatie natuurlijk goed in de gaten en horen de verhalen van andere ondernemers die het moeilijk hebben”, zo erkent oprichter en eigenaar Kemal Tas. “Tegelijkertijd groeit onze consumententak dit jaar met 30 procent en lopen ook de zakelijke bestellingen door zoals we dat gewend zijn. Ondanks de coronacrisis blijven we daarom investeren, zoals we ook de afgelopen jaren steeds hebben gedaan.”

Ondanks de coronacrisis blijven we investeren.

Begonnen op zolderkamer

Ledstores werd in 2012 opgericht door Kemal Tas, die via Marktplaats.nl LED-strips aan particulieren verkocht. De webwinkel werd gerund vanaf zijn zolderkamer in Amsterdam. Al snel werd er een pand betrokken en vond in 2013 de eerste uitbreiding plaats, met de lancering van de Belgische webwinkel. Twee jaar later opende het bedrijf haar eerste B2B-webwinkel.

Actief in 11 landen

Op dit moment is de online shop actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland en Zweden. Het bedrijf wordt door 50 medewerkers gerund vanuit Amsterdam, waar ook een magazijn van 2500 vierkante meter staat. Vorig jaar werd een omzet van 15 miljoen euro gerealiseerd.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten