Lastmile-startup Budbee naar België

Lastmile-startup Budbee naar België

Budbee, een lastmile-startup uit Zweden, is binnenkort ook beschikbaar in België. Het logistieke techbedrijf heeft bekendgemaakt vanaf het tweede kwartaal te starten in de regio’s Vlaanderen en Brussel. Later wordt ook Wallonië toegevoegd.

De uitstap naar België komt niet zomaar uit de lucht vallen; de startup heeft recent een nieuwe investeringsronde ter waarde van 52 miljoen euro aangekondigd en heeft de ambitie om online shopping in Europa te verbeteren.

‘Lancering logische stap na introductie in Nederland’

De lancering in ons land is volgens het bedrijf een logische stap na de succesvolle introductie van Budbee in Nederland. Beide landen hebben een grote bevolkingsdichtheid en daarbij komt ook nog dat ecommerce in België het afgelopen jaar een vogelvlucht heeft genomen.

Drie nieuwe hubs in Vlaanderen

Zoals gezegd zal de logistieke startup beginnen in Vlaanderen en Brussel en zo gelijk bijna acht miljoen mensen bereiken. De pakketjes verzamelt Budbee in drie nieuwe hubs, in West-, Midden- en Oost-Vlaanderen.

“Onze technologie en duurzame service is inmiddels geliefd bij miljoenen mensen in Zweden, Nederland, Denemarken en Finland. We kijken daarom vol vertrouwen uit naar onze verdere uitbreiding in België en Luxemburg, waarmee we onze ambitie ondersteunen om ecommerce-shopping verder uit te breiden en verbeteren in  Europa”, zo zegt oprichter en CEO Fredrik Hamilton.

Volledig fossielvrij bezorgen

Net als in de andere Europese landen, wil Budbee ook in ons land volledig fossielvrij gaan bezorgen. Om dit doel te bereiken, bezorgt het pakketjes op cargo-fietsen en in elektrische voertuigen en maakt het gebruik van groen gas en voertuigen die gevuld zijn met gerecyclede en plantaardige olie.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten