Klarna Checkout standaard in Mijnwebwinkel

Klarna Checkout standaard in Mijnwebwinkel

Voor nieuwe klanten van Mijnwebwinkel is Klarna Checkout de standaard betaaloplossing geworden. Dit is het gevolg van een samenwerking die vandaag door Klarna en Mijnwebwinkel werden aangekondigd. Klanten hoeven niet langer allerlei contracten met psp’s af te sluiten; de betaaloplossing van Klarna biedt iDeal, creditcards en alle andere populaire betaalmethoden aan.

Er waren wel al verschillende samenwerkingen, maar de klant moest tot op heden zelf een eigen keuze maken, en dus ook zelf het papierwerk regelen. Mijnwebwinkel geeft telefonisch aan dat het al even op zoek was naar een goede betaaloplossing en dat de Klarna Checkout als beste uit de bus kwam. Het heeft nu de kassa van Klarna de standaard gemaakt voor nieuwe klanten. Bestaande webwinkels zullen ook worden geïnformeerd over deze optie, maar als die nu tevreden zijn over een bestaande kassa, kunnen ze die blijven gebruiken. Ook nieuwe klanten kunnen voor een andere kassa kiezen, maar Mijnwebwinkel geeft dus de voorkeur aan de checkout van Klarna.

Klarna verwerkt ook iDeal-transacties

Klarna zal via haar checkout dus alle transacties verwerken, dus ook betalingen die via iDeal of creditcards verlopen. Met name de ontwikkelingen op het mobiele vlak hebben ervoor gezorgd dat Mijnwebwinkel positief is gestemd over de checkout van Klarna. Daarnaast is tijdbesparing een duidelijk voordeel van de samenwerking tussen Klarna en Mijnwebwinkel.

‘Binnen één dag is de webwinkel up and running’

“Winkeliers hoeven zich niet langer bezig te houden met tijdrovende zaken zoals het sluiten van contracten met afzonderlijke betaalproviders. Voor de kersverse ondernemers geldt dat de Klarna checkout – inclusief de Betaal Later-optie – direct is geïnstalleerd, waardoor zij binnen één dag hun online winkel volledig up and running hebben”, zo geeft Mijnwebwinkel aan.

Ook het Zweedse bedrijf Klarna is blij met de samenwerking. “Mijnwebwinkel is een grote speler in de ecommerce-markt: ze verwerken 1,5 miljoen transacties per jaar en groeien wekelijks met 500 nieuwe shops. We kunnen niet wachten om onze checkout-ervaring bij de nieuwe en bestaande Mijnwebwinkel-klanten aan te bieden.” Met de UK en Scandinavië niet meegeteld, is Mijnwebwinkel de eerste Europese partner met een native Klarna Checkout-integratie.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten