Fitnessmerk ICANIWILL naar Nederland

Fitnessmerk ICANIWILL naar Nederland

Het Zweedse fitnessmerk ICANIWILL heeft zijn webwinkel in Nederland gelanceerd. Na succes in het thuisland en andere Scandinavische landen gaat het merk nu vol inzetten op ons land.

ICANIWILL werd in 2012 opgericht door Gustaf Ollas. De webwinkelnaam is de precieze tekst die de Zweed op een post-it schreef en op zijn badkamerspiegel plakte, toen hij besloot zijn kantoorbaan vaarwel te zeggen en zijn droom na te jagen om fitnesskleding te ontwerpen. “I can, I will.”

Gustaf schreef “I can, I will” op een post-it.

15 miljoen euro omzet in 2020

De laatste jaren is het merk hard gegroeid. Vorig jaar wist het een totale omzet van meer dan 150 miljoen Zweedse kroon, zo’n 15 miljoen euro, te realiseren. Dat doet het met veertig man vanuit het hoofdkantoor in Stockholm.

Nu zet het de uitbreiding in Europa voort door een webwinkel in Nederland te lanceren. Hierbij schuwt het niet om een “groot deel van het marketingbudget” in onze markt te stoppen, om zo gelijk de lokale spelers uit te kunnen dagen.

ICANIWILL wil Nederlandse spelers uitdagen.

De Nederlandse webwinkel van ICANIWILL biedt via het eveneens Zweedse Klarna de volgende betaalmethoden aan: factuur, internetbankieren, creditcard en betalen in termijnen.

Verzending gaat via Budbee, UPS (afhaalpunt en thuislevering) en DHL. De goedkoopste verzendmethode (Budbee) kost 5 euro.

‘Nu is het perfecte moment’

“Net als veel andere ecommerce-spelers hebben we het afgelopen jaar een omzetstijging gerealiseerd als gevolg van de pandemie. We geloven dat nu het perfecte moment is om onze wortels in Nederland te plaatsen en hier verder te groeien”, zo laat het bedrijf weten.

Om die groei te realiseren is het onder meer samenwerkingen aangegaan met lokale retailers. Ook biedt het een ambassadeursprogramma, waarin het op zoek is naar mensen die hun merk willen vertegenwoordigen op social media.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten