menu
lightspeed ecommerce
Checklist Webwinkeldag

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Checklist Webwinkeldag

dinsdag 23 mei, 12:30 - 16:03
NDC Den Hommel, Utrecht, Utrecht, Nederland

Evenement details

Datum: dinsdag 23 mei, 12:30 - 16:03 Locatie: NDC Den Hommel, Utrecht, Utrecht, Nederland
Evenement website Google Calendar iCal

Op 23 mei vindt er weer een edite plaats van Checklist Webwinkeldag, dit keer in zalencentrum NDC den Hommel in Utrecht. Uiteraard draait deze dag om ecommerce en krijgen bezoekers tips en praktische adviezen om meer winst uit hun webwinkel te halen.

ACM en de boetes voor (kleine) webwinkels

Op het programma staan meerdere, interessante onderwerpen. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij de Autoriteit Consument & Markt, die niet meer alleen de grotere bedrijven beboet, maar ook de kleine webwinkels aanpakt. De bekende juriste Charlotte Meindersma, een graag geziene spreker bij Checklist Webwinkel, zal tijdens haar presentatie van alles vertellen over de wetgeving rondom het terugsturen van producten.

Achteraf betalen

Achteraf betalen is niet alleen een verplichte betaalmethode voor winkels die online verkopen, het is ook steeds meer in trek bij consumenten. Er is dan ook steeds meer mogelijk met achteraf betalen. Toch geniet deze betaalmethode nog niet bij elke webwinkelier de voorkeur, die wilt er immers zeker van zijn dat hij zijn geld wel ontvangt als ‘ie iets op de post doet. Alexander Kaan van Yehhpay zal uitleggen wat de voordelen zijn van achteraf betalen. Ook deelt hij de do’s en don’ts bij het selecteren en beoordelen van een collective payment service provider.

Andere programma-onderdelen

We hebben het er liever niet over, maar de administratie hoort natuurlijk ook bij het online ondernemerschap. Joost Hermans van Webwinkelfacturen en Rob Aengenent van Reeleeze zullen uitleg geven over het verwerken van documenten in de administratie, het koppelen van de webwinkel aan de administratie en meer. Verder zal Martine Dijkstra van Studio Linkshandig een praatje houden over hoe je de juiste foto’s maakt om zo je producten online optimaal te presenteren. Want juist omdat consumenten online de producten niet echt kunnen zien of voelen, is goede productfotografie erg belangrijk!

Het laatste programmaonderdeel bestaat uit een presentatie van Thijs Ordelmans van Qshops die het nut van een online keurmerk voor webwinkels uitlegt. Ook zal hij vragen beantwoorden over deze keurmerken en legt hij uit wat het keurmerk in combinatie met klantbeoordelingen bijdraagt aan de conversie voor je online shop.

Locatie Checklist Webwinkeldag

« Terug naar het overzicht