Drogist.nl neemt vier textielwebshops over

Drogist.nl neemt vier textielwebshops over

Drogist.nl heeft vier textielwebshops van Vetex ingelijfd, waaronder het bekende merk Sloggies. Met de overname verwacht de online drogisterij dit jaar ruim één miljoen bestellingen te verwerken. Naast Sloggies.nl, dat jaarlijks goed is voor zo’n 200.000 orders, nam de drogisterij tencateondergoed-vetex.nl, kinderondergoed.com en Twyst.nl over.

Afgelopen week zijn vrijwel alle producten van de Vetex-shops overgebracht naar het magazijn van Drogist.nl. “We zijn hier zelf begin 2020 naartoe verhuisd en hebben nog voldoende ruimte om uit te breiden”, zegt Jacco Luijk, eigenaar van Drogist.nl. Hij wilde het assortiment, dat voor de overname 70.000 producten telde, al een tijdje vergroten.

‘Ruim 1 miljoen orders dit jaar’

“Ondergoed past goed in onze filosofie. In veel fysieke drogisterijen vind je immers ook rekken met onderbroeken, hemden en badkleding. En toen we in de jaren negentig nog twee stenen winkels hadden, verkochten we deze producten ook”, stelt Luijk, die dit jaar tussen de 1 en 1,2 miljoen orders verwacht te verwerken.

22 miljoen euro omzet in 2021.

Hoeveel geld Drogist.nl voor de Vetex-shops heeft betaald, is niet bekend. Wel werd duidelijk dat de overname moet zorgen voor een flinke omzetstijging. “Met de overname vergroten we ons bereik. We zien veel potentieel in ons eigen merk en in de Vetex-webshops. Afgelopen jaar hadden we 22 miljoen euro omzet. Met de toevoeging van de vier webshops verwacht ik in 2027 op een omzet van 75 miljoen euro uit te komen.”

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten