Doorgestarte Lil.nl zoekt nieuwe eigenaar

Doorgestarte Lil.nl zoekt nieuwe eigenaar

Lil.nl, dat in het nieuws kwam doordat consumentenprogramma Radar er een item aan besteedde, wil weer vooruitkijken en is op zoek naar investeerders en ondernemers die de webshop willen laten doorgroeien in Nederland, Duitsland en Belgiƫ.

Lil.nl kwam in april van dit jaar opeens volop in de publiciteit toen het televisieprogramma Radar een deel van de uitzending liet gaan over wat naar eigen zeggen de grootste online woonwinkel van Nederland is. Na die uitzending pakte het slecht uit voor de webshop, dat niet lang daarna faillissement moest aanvragen.

‘Contact met leveranciers is weer goed’

Het mag dan wel verkeerd zijn gegaan met de webshop, het had wel duidelijk gemaakt dat er markt was voor dit type webshop. Het aanbod was dus eigenlijk niets mis mee en ook de marketing bleek effectief.

Nadat Diek Invest in mei de webwinkel overnam van de curator, werd er al snel een doorstart gemaakt. In de uitzending werd aangegeven dat een deel van de problemen bij leveranciers zou liggen. Dit probleem is opgelost, geeft de nieuwe eigenaar aan. Met de belangrijkste leveranciers is het contact inmiddels weer goed, de webshop is weer live en er ligt voldoende voorraad om de omzet verder uit te bouwen.

Webshop ter overname

Lil.nl kijkt dan ook het liefst weer vooruit en is nu, samen met Webshopovername.nl, op zoek naar een nieuwe eigenaar. Er wordt op dit moment nog hard doorgewerkt aan de wederopbouw van de webwinkel en men verwacht in augustus een nieuw team compleet te hebben. Lil.nl zal dan afgeslankt zijn en vooral focussen op het segment indoor living. Eigenaar Diek Invest heeft diverse toekomstscenario’s uitgewerkt en wil de realisatie hiervan onderzoeken met partijen die zich melden.

Gerelateerde berichten