Doehetbudget.nl overgenomen

Doehetbudget.nl overgenomen

Investeringsmaatschappij Committed Capital heeft sinds vandaag een meerderheidsbelang in Doehetbudget.nl. Met de kapitaalinjectie wordt de webwinkel in maatwerk raamdecoratie klaargestoomd om internationaal uit te breiden.

Momenteel richt Doehetbudget.nl, dat in 2011 werd opgericht, zich op de Nederlandse en Belgische markt. De overname door Committed Capital moet ervoor zorgen dat het bedrijf ook in andere Europese landen op de kaart wordt gezet. Een haalbaar doel, aldus oud-eigenaar Floris Rijke: “Ook voor maatwerk is online het leidende verkoopkanaal geworden.”

Ook voor maatwerk is online leidende kanaal.

Omdat beleving, sfeer, weergave en uitstraling volgens hem belangrijker zijn dan ooit, lanceerde het bedrijf onlangs een nieuwe website. “Hierdoor kunnen we beter inspelen op de behoefte van onze klanten, die niet alleen goed maar ook snel geholpen willen worden.”

Groei door uitbreiding aanbod en nieuwe markten

Albert van der Wal, partner bij Committed Capital, is blij met de samenwerking. “Doehetbudget.nl heeft in de afgelopen jaren een sterke positie verworven op het gebied van raamdecoratie”, zegt hij. Om de groei vast te houden, richt de investeringsmaatschappij zich de komende jaren onder meer op uitbreiding van het productaanbod en toetreding tot nieuwe markten.

Oud-eigenaren houden minderheidsbelang.

De afgelopen jaren focuste Doehetbudget.nl zich al op groei door het productaanbod te verbreden. Committted Capital, dat MKB-bedrijven helpt bij groei en expansie, zorgt ervoor dat de groeiplannen versneld kunnen worden uitgevoerd. De drie oud-eigenaren houden een minderheidsbelang in de webwinkel.

Bron:  Marktlink Fusies en Overnames

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten