De val van PostNL’s Flespakket in beeld…

De val van PostNL in beeld...Toen wij te horen kregen dat PostNL een re-vo-lu-ti-o-nair pakket had ontwikkeld waarmee je zonder problemen breekbare flessen kunt bezorgen, móésten wij dat natuurlijk uitproberen. Wij zijn immers kritisch waar dat nodig is en als PostNL belooft dat ‘een flespakket gegarandeerd goed aankomt’, dan testen wij dat eventjes uit…

Het flespakket is een nieuw soort verpakking in het assortiment van PostNL. “Verstuurt u regelmatig flessen, bijvoorbeeld omdat u een slijterij, wijnhandel of webwinkel heeft? Dan weet u dat dit riskant is. De fles breekt nog wel eens onderweg. Met flespakket.nl behoort dit tot het verleden”, zo valt te lezen op de site. En: “Een flespakket komt gegarandeerd goed aan. En gaat er tóch iets mis? Dan worden de schade én verzendkosten vergoed.”

Wij vroegen een proefverpakking aan en daarin zaten twee verschillende formaten dozen. Bij de ene doos zaten twee kartonnen tussenstukken waarmee we twee flessen konden verpakken, terwijl bij de wat grotere doos meer karton was toegevoegd. Daarmee konden we zelfs zes flessen in één keer verzenden. PostNL belooft op de site dat 98% van alle glazen flessen in de verpakking past en wij hadden dan ook geen problemen met het inpakken van onze flesjes wijn.

…. Maar de werkelijke vraag… Overleeft de fles het als je de doos uit je handen laat vallen?!

Zoals je in bovenstaande video ziet, ging het inpakken hartstikke makkelijk. Er is, zoals op de site staat, inderdaad ‘geen ruimtelijk inzicht, noch geduld voor nodig’. Al bleef het in ons geval natuurlijk niet bij het inpakken, we wilden ook wel eens weten hoe goed de flesverpakking tegen een stootje was bestand. Op de website staat immers te lezen onder het kopje ‘kwaliteit’ dat er een ‘gegarandeerd breukvrije bezorging in nette verpakkingen’ plaatsvindt. En op de homepage staat zelfs in een testimonial van een klant het volgende te lezen: “Nadat we van Flespakket een proefverpakking hadden ontvangen en deze met 12 flessen vanaf 3 meter naar beneden hebben gegooid, kwamen onze producten onbeschadigd uit de doos. Wij waren overtuigd! Super stevige verpakkingen die gemakkelijk in gebruik zijn, is iets waar we als online wijnverkopers al jaren naar zochten.”

Dat klonk ons als muziek in de oren en dat wilden we dan ook aan den lijve ondervinden. Ons eerste testje was dus nog niet goed genoeg. We namen ons wijnpakket mee de lift in en gooiden het vervolgens van twee hoog naar de eerste verdieping. Alleen ging het vangen niet zo goed…

Al met al viel ons het eindresultaat meer dan mee! Oké, één fles was dan wel gesneuveld en totaal onbruikbaar, die andere fles heeft het wél overleefd. En dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Want tsja, echt realistisch was het in de video door ons geschetste scenario niet. Kleine kans dat er ooit een pakketbezorger zo omgaat met je pakketje.

Wij zijn dan ook wel te spreken over het flespakket van PostNL. De flessen zijn inderdaad makkelijk in te pakken en een val van één meter hoogte (wat altijd per ongeluk kan gebeuren) heeft ‘ie zonder moeite overleefd. De worp van twee hoog overleefde de doos niet helemaal, maar het was hoe dan ook verrassend dat er alsnog één fles heelhuids uitkwam.

Afmetingen wijndoos of flespakket van PostNL

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten