Bol.com neemt fietskoerier Cycloon over

Bol.com neemt fietskoerier Cycloon over

Ecommerce-gigant Bol.com neemt fietskoeriersbedrijf Cycloon over. Met de overname wil de webwinkel duurzamer leveren. Bovendien zal de online marktplaats hiermee voor het eerst zelf pakketten bezorgen.

Dat brengt Ahold Delhaize vandaag naar buiten. Naast een stap richting duurzame bezorging voor Bol.com, hopen beide bedrijven op een versnelde groei voor Cycloon. De Nederlandse bezorgdienst staat bekend om haar netwerk van honderden fietskoeriers die in ruim 60 steden in Nederland bezorgen.

Overname gepland voor begin 2022

De prijs van de overname door moederbedrijf Ahold Delhaize is niet bekend. Naar verwachting heeft Bol.com in de eerste helft van volgend jaar het meerderheidsbelang. De huidige directie en aandeelhouders van Cycloon blijven aan, aldus het persbericht. De bedoeling is dat de webwinkel na vier jaar ook de resterende aandelen overneemt.

Voor het eerst zelf bezorgen

Cycloon zal zowel pakketten van Bol.com zelf bezorgen als die van partners die de fulfilmentoplossing van de webwinkel gebruiken. Met de fietskoeriersdienst zou Bol.com voor het eerst zelf een deel van haar pakketjes bezorgen. Nu is dit ondergebracht bij bezorgers als PostNL. Concurrent Coolblue, de tweede grootste webwinkel van Nederland na Bol.com, bezorgt al langer met eigen bakfietsen.

Met de koeriersdienst bezorgt Bol.com voor het eerst zelf.

Bovendien kan Bol.com met het fietskoeriersnetwerk duurzamer bezorgen. De webgigant wil tenslotte in 2025 klimaatneutraal zijn. Directeur Logistiek Vincent Weijers van Bol.com: “Toewerken naar een duurzame en maatschappelijk verantwoorde last mile is cruciaal voor de toekomst van e-commerce en we zullen blijven samenwerken met al onze bezorgpartners om dit te realiseren.”

Versnelde groei

Van de ongeveer 800 fietskoeriers die Cycloon in dienst heeft, hebben zo’n 600 een afstand tot de arbeidsmarkt. De bezorgdienst zegt zich te willen blijven inzetten voor hun sociale missie, ook na de overname. Bovendien hoopt Cycloon door de inlijving versneld te kunnen groeien.

Cycloon hoopt door de inlijving versneld te groeien.

Algemeen directeur van Cycloon Marieke Snoek: “De samenwerking met bol.com geeft ons de kans om op een nog veel grotere schaal impact te maken. We investeren verder in onze mensen, het netwerk en onze partners en dat stelt ons in staat om de dienstverlening voor onze huidige en nieuwe klanten te verbeteren en verder uit te breiden.”

Overname fietskoerier Cycloon door bol.com

 

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten