Ankorstore haalt 82 miljoen euro op

Ankorstore haalt 82 miljoen euro op

Online b2b-marktplaats Ankorstore heeft 100 miljoen dollar (82,4 miljoen euro) opgehaald in een Series B-ronde. Met het geld wil het Franse bedrijf verder uitbreiden in Europa en de aanwezige retailers helpen met de heropening van hun winkels.

Ankorstore, opgericht in Frankrijk in 2019, is een b2b-marktplaats die merken in contact brengt met online retailers uit Europa. Merken betalen bij bezorging, terwijl voor winkels een betalingstermijn van zestig dagen geldt. Het platform werd vorig jaar maart in Duitsland gelanceerd en is nu in meerdere landen in Europa actief.

In december nog 25 miljoen euro opgehaald

De financiering volgt slechts vijf maanden nadat Ankorstore in een Series A-ronde al 25 miljoen euro wist op te halen. Nu haalt het nog meer geld op, in een ronde geleid door Tiger Global en Bain Capital Ventures.

Dit geld zal worden gebruikt om het klantenbestand van vijfduizend merken en vijftigduizend onafhankelijke retailers in Europa verder uit te breiden. Ook wil de Franse marktplaats diezelfde klanten ondersteunen bij de heropening nu de lockdowns langzaamaan worden opgeheven.

Ankorstore gaat retailers helpen bij heropening.

‘Behoefte aan flexibele financiering’

“De afgelopen tijd waren er veel coronamaatregelen die leidden tot de tijdelijke sluiting van niet-essentiĆ«le winkels. Hierdoor ontstond voor zelfstandige winkels behoefte aan flexibele financiering en tools om hun productaanbod snel aan te kunnen passen”, zo legt medeoprichter Nicolas D’Audiffret uit.

“Ankorstore ondersteunde onze retailers tijdens lockdowns door hen te helpen hun cashflow nauwlettend in de gaten te houden, sneller bij te kunnen sturen en hun voorraad zo nauwkeurig mogelijk te beheren.”

Bedrijfsgrootte verdrievoudigd in 2021

De bedrijfsgrootte van het online platform werd verdrievoudigd in de eerste vier maanden van dit jaar. En dat ondanks het feit dat de helft van de aangesloten retailers de afgelopen tijd gesloten was als gevolg van de pandemie.

Investeren in onder andere Nederland

“De coronacrisis heeft aangetoond hoe veerkrachtig ons model is. Ondanks de sluiting van de meeste winkels in Europa zijn we de afgelopen zes maanden ontzettend hard blijven groeien. We zullen sterk investeren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Zweden om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen”, aldus Nicolas Cohen, ook medeoprichter van de b2b-marktplaats.

Ankorstore wil lokale kantoren in heel Europa openen, waaronder in Amsterdam, Parijs, Berlijn, Londen en Stockholm.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten