Amazon Renewed gelanceerd in Nederland

Amazon Renewed gelanceerd in Nederland

Onlangs gaf Amazon al aan af te willen van het vernietigen van retouren. Met de lancering van Amazon Renewed komt de internetgigant een stap dichterbij in haar streven naar een duurzamer model. Nederlandse consumenten kunnen er sinds vandaag refurbished smartphones, laptops, desktops en tablets kopen.

‘Tweedehands gemiddeld 40% goedkoper’

Alle producten die op Amazon Renewed worden aangeboden zijn refurbished. Naar eigen zeggen zijn deze producten veertig procent goedkoper dan nieuwe apparaten. Dat het tweedehands producten zijn, heeft volgens het bedrijf geen invloed op de garantietermijn. De producten op Renewed hebben een jaar garantie en kunnen binnen dertig dagen gratis worden geretourneerd.


Introductiefilmpje van Amazon Renewed op Amazon.co.uk.

De refurbished producten zijn getest en gereinigd, eventuele defecte onderdelen worden vervangen. Zo moeten batterijen een capaciteit hebben van minimaal tachtig procent. Wel kunnen de producten gebruikssporen hebben. Als richtlijn geeft het bedrijf aan dat er geen tekenen van cosmetische schade mogen zijn wanneer het product op dertig centimeter afstand wordt gehouden.

Steeds meer producten krijgen tweede leven

“Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Met de lancering van Renewed hopen wij dat meer mensen de voordelen van refurbished producten ontdekken”, stelt country manager Roeland Donker. Eerder dit jaar ontwikkelde Amazon al initiatieven om teruggestuurde producten nieuw leven in te blazen. Dit deed het onder meer door ze in deelnemende landen te verkopen als gebruikte producten.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten