Amazon opent eerste Nederlandse bezorgstation

Amazon opent eerste Nederlandse bezorgstation

Amazon heeft vandaag het eerste bezorgstation in Nederland geopend. Het ‘delivery station’, zoals Amazon het liever noemt, staat in Rozenburg, tegen Schiphol aan. Vanuit hier kan Amazon sneller leveren aan klanten rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

Begin dit jaar had Amazon de komst van het bezorgstation al aangekondigd. De officiële aankondiging repte toen over het tegemoetkomen aan de toenemende vraag van klanten en het toevoegen van capaciteit en flexibiliteit aan het aflevernetwerk van Amazon in Nederland.

Samenwerken met lokale koeriers

Het kondigde toen ook aan te gaan werken met zelfstandige lokale pakketbezorgers naast de bestaande logistiekpartners.

We blijven investeren in de logistiek in Nederland.

Volgens Amazon vermindert het bezorgstation in Rozenburg de afstand en tijd die nodig is om alle producten aan klanten te leveren. “We zijn verheugd dat we ons eerste delivery station lanceren in Nederland”, zo zegt Roeland Donker, countrymanager Amazon Nederland.

‘Bezorging wordt nog efficiënter’

“Sinds de lancering van Amazon.nl in 2020, hebben wij veel positieve feedback ontvangen van onze Nederlandse klanten. Naarmate ons bedrijf groeit blijven we investeren, met name in ons logistieke netwerk binnen Nederland. Met de introductie van dit nieuwe delivery station wordt de bezorging aan onze klanten nog efficiënter.”

Bezorgstations zijn cruciaal voor de last mile.

Amazon’s bezorgstation is 8500 vierkante meter groot en is bedoeld voor levering aan klanten uit het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Volgens de Amerikaanse ecommerce-gigant spelen bezorgstations een belangrijke rol in de laatste kilometers van het bestelproces.

Van magazijn, via bezorgstation, naar klant

Pakketjes worden vanuit bestaande Amazon-magazijnen en sorteercentra in Europa verstuurd naar een bezorgstation. Van daaruit worden ze in bestelwagens geladen om vervolgens bij de klant afgeleverd te worden.

De logistieke partners van Amazon gaan in het derde kwartaal van dit jaar pakketten afleveren met veertig elektrische wagens. Ook wordt de nieuwe bezorghub voorzien van vijftig oplaadstations.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten