Allsafe wordt PostNL-punt

Allsafe wordt PostNL-punt

Vanaf 1 november kunnen consumenten in alle vestigingen van Allsafe Mini Opsag pakketten van PostNL ophalen en verzenden. Ook start het opslagbedrijf samen met PostNL een pilot waarmee kleine webshops qua levertijd de concurrentie met grote spelers moeten aankunnen.

Deze maand worden zogeheten 24-uurssecties ingericht in vier vestigingen van Allsafe: Utrecht-Zuid, Den Haag-Noordoost, Amsterdam-Zuid en Arnhem. Deze dienst is speciaal voor webwinkels die hun fulfilment zelf willen doen.

Doe-het-zelf-fulfilment

Het ‘doe-het-zelf’-fulfilmentcentrum maakt het mogelijk om pakketten tot laat in de avond nog aan te leveren, waarna ze de volgende dag worden bezorgd door PostNL. Ook biedt Allsafe haar huurders een korting van 50 cent per verzending op het reguliere of zakelijke PostNL-tarief. Daarnaast is er bij Allsafe natuurlijk ook voorraadruimte te huur, van één tot honderdtwintig vierkante meter.

Huurders mogen ook gebruik maken van de fulfilmentruimte met ruime inpaktafels, professionele machines en een PostNL-labelprinter.

Pakketten ophalen en verzenden

Vanaf aankomende zondag wordt het sowieso in alle vestigingen mogelijk om pakketten op te halen en te verzenden. Allsafe neemt voorgefrankeerde pakketten aan en reikt ze uit, van zowel particuliere als zakelijke klanten. “Mensen hoeven niet langer thuis te blijven om hun pakket in ontvangst te nemen en hebben bovendien één vaste plaats waar ze te versturen pakketten en retouren kunnen verzenden”, zo legt CEO Eric Stubbé uit.

Hulp voor de 57.000 webshops in Nederland

Stubbé denkt dat de opslagcentra hulp kunnen bieden aan de ruim 57.000 webshops die er volgens hem in Nederland zijn. “Waarvan 82 procent eenmansbedrijven. Dat zijn voor het overgrote deel mensen met een baan ernaast, die de webshop erbij doen. Zij gaan na hun reguliere werk naar huis, moeten dan hun bestellingen verwerken en rijden de dag erop naar een afleverpunt. Een hoop gedoe en er zit dus minimaal twee dagen tussen bestellen en ontvangen. Dat is nu voorbij”, zo licht hij toe.

Veel webwinkeliers doen het werk na hun reguliere werk en verzenden daardoor pas later.

De fulfilment-pilot start in vier vestigingen en wordt begin volgend jaar geëvalueerd, om de service vervolgens in alle 34 vestigingen van Allsafe aan te kunnen bieden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten