AliExpress-pakjes in België gedumpt

AliExpress-pakjes in België gedumpt

Een Nederlandse ‘urban explorer’ is op een parkeerterrein in Luik gestuit op duizenden pakketjes van AliExpress. De pakjes waren bestemd voor Nederlandse klanten. Maar of die ooit hun bestelling in handen krijgen, is nog maar de vraag…

Jan van der Kraan heeft als hobby om bijzondere of niet openbaar toegankelijke locaties te verkennen en daar dan foto’s en video’s van te maken. Tijdens zo’n ontdekkingstocht in België stuitte hij in Luik bij een vrachtwagentrailer plots op een berg spullen van AliExpress, de b2c-shop van Alibaba.

Vier Roemenen met handschoenen renden weg

“Daar stonden vier Roemenen met handschoenen aan, die meteen wegrenden toen ze ons en onze camera’s zagen”, zo vertelt Jan tegenover Hart van Nederland. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat het zeil van de trailer was opengesneden. Een hele lading aan pakketjes was daar gedumpt. Overal lagen dozen en enveloppen die al opengemaakt waren.

Overal lagen opengemaakte pakketjes.

AliExpress-pakketjes uit Luik
Screenshot uit de video van Jan van der Kraan.

Weinig bijval van Belgische politie

Jan heeft de politie in Luik ingeschakeld, maar aangezien hij zelf geen Frans kan, begrepen ze weinig van wat hij hen probeerde duidelijk te maken. “Toen heb ik de politie van het naastgelegen Riemst gebeld, maar zij konden niets doen omdat Riemst niet zoals Luik in Wallonië ligt. Dus tja.”

Op Facebook heeft Jan twee filmpjes geplaatst. Hieronder zie je in een van die filmpjes hoe de opengemaakte pakketjes verspreid liggen over het terrein:

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten