lightspeed ecommerce

Aantal online transacties vorig jaar 14 procent gestegen

Aantal online transacties vorig jaar 14 procent gestegen

Corona gaf ook in 2021 een boost aan online betalen. Betaalvereniging Nederland zag vorig jaar een toename van veertien procent in het aantal online transacties. De bestedingen stegen met twintig procent. Het aantal pinbetalingen aan de kassa bleef vergelijkbaar met 2020, al namen de bestedingen met vijf procent wel licht toe.

Aantal toonbankbetalingen tienvoudige van online betalingen.

Ondanks dat het aantal online transacties toeneemt, wordt er via de fysieke toonbank nog altijd het meest afgerekend. Waar de online betalingen een kleine 400 miljoen transacties vertegenwoordigen, werd er vorig jaar maar liefst 5,87 miljard keer aan de fysieke toonbank afgerekend. Het aantal toonbankbetalingen is hiermee dus het tienvoudige van het aantal online betalingen.

Aan fysieke kassa drie keer meer omzet dan online

Kijk je naar de bestedingen, oftewel de omzet, dan is het verschil minder groot. Aan de fysieke kassa wordt ruim drie keer meer omgezet dan online. In totaal vertegenwoordigden de toonbankbetalingen vorig jaar een omzet van 146 miljard euro. Hiervan was de pinpas goed voor 84 procent, de contante betalingen voor 14,5 procent en de creditcard voor 1,5 procent.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten