TransIP biedt webshop-pakket aan

TransIP biedt webshop-pakket aan

Hostingprovider TransIP heeft jouwsite.nl geïntroduceerd, waarmee klanten hun eigen website kunnen bouwen. Eén van de pakketten die kan worden afgenomen is een webshop-pakket dat maandelijks opzegbaar is en ook een webadres bevat. Ook kun je met de webwinkel van TransIP creditcards en PayPal accepteren.

Het webshop-pakket van TransIP kost 23 euro per maand en steunt op de software van de Amerikaanse webhostingdienst Weebly, dat ook haar klanten de mogelijkheid biedt een eigen website te bouwen. Afnemers van het webshop-pakket krijgen van TransIP daarnaast 6 e-mailadressen en een webadres. Het pakket is elke maand op te zeggen en laat webwinkeliers creditcards en PayPal accepteren. Klanten met iDeal laten afrekenen is nog niet mogelijk, maar staat volgens Vincent de Boer, bij TransIP verantwoordelijk voor Jouw.site, op de roadmap.

‘Complete online winkel’

Voor de nieuwe dienst heeft TransIP de website Jouw.site gelanceerd waarop het mensen aanmoedigt te beginnen met ondernemen. “Bij jouw droom hoort je eigen website. Wil je bloggen over verre reizen, een site voor je eigen bedrijf of een complete online winkel? Jouw Site maakt het mogelijk”, zo valt te lezen. Hoe compleet die online winkel is, is echter niet heel duidelijk; de website geeft verder weinig informatie over wat er allemaal mogelijk is met het pakket.

We vroegen naar Vincent naar wat TransIP verwacht van de nieuwe webwinkel-dienst en hoeveel klanten hiervan gebruik zullen maken. “Aangezien het om een nieuw product gaat, kunnen we hier geen concreet getal aan vastknopen. Maar zoals het geval is geweest met onze andere lanceringen, verwachten we in het algemeen wel een groot aantal geïnteresseerden.”

WordPress wel ondersteund, Magento en PrestaShop niet

TransIP biedt klanten al langer de mogelijkheid om met één druk op de knop WordPress te installeren, blogsoftware waarmee ook een online shop gerund kan worden (door bijvoorbeeld de populaire plugin WooCommerce te gebruiken). TransIP ondersteunt op haar webhostingplatform geen Magento of PrestaShop, zo meldt het in de FAQ.

TransIP, meer dan hostingprovider

TransIP is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan slechts een hostingprovider. Naast het aanbieden van webwinkelsoftware, heeft het ook een hit te pakken met de gratis cloudopslagdienst Stack. Dit Nederlandse Dropbox-alternatief biedt gebruikers 1000GB aan online opslag. De dienst heeft sinds gisteren de grens van 100.000 gebruikers bereikt en dat terwijl ’t alleen via een uitnodiging valt te verkrijgen.

TransIP

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten