menu
lightspeed ecommerce

TNT Post gaat incasseren

TNT Post gaat jouw rekeningen incasserenTNT Post verstuurt sinds jaar en dag rekeningen, maar gaat ze binnenkort ook incasseren. Met de dienst TNT Post Creditmanagement, richt TNT zich voornamelijk op de kleine ondernemer en eigenaren van webwinkels. Het is de zoveelste zet om de MKB’s en webwinkels te helpen rondom het bezorgen van post en pakketjes.

TNT Post Creditmanagement
Met Creditmanagement kan de ondernemer en webwinkel eigenaar de binnenkomende betalingen bijhouden, late betalers aanschrijven en het incassotraject in de gaten houden. Op de website legt het postbedrijf uit: “Door een deel van het betalingsproces of het gehele proces aan ons uit te besteden, bespaart u fors. U hoeft ons alleen de gegevens uit uw ERP-systeem te leveren. Van de initiële factuur tot de gerechtelijke incasso: alles brengt u vervolgens in beheer bij één organisatie. De kans op fouten daalt aanzienlijk, u profiteert van een soepeler proces en u heeft via uw eigen portal een helder zicht op uw hele betalingsproces.”

TNT zal geen deurwaarders langs sturen, dat is nog steeds een gerechtelijke procedure. Hiervoor werkt het samen met andere partijen.

Creditmanagement uitbesteden
Als ondernemer kun je kiezen of je alleen het incasseren of het hele betalingsproces bij TNT Post uitbesteedt. Het postbedrijf maakt gebruik van drie incassotechnieken: via e-mail, via post en via een portaal op internet. Het voordeel van deze service is dat je alle stappen van het proces kan laten afhandelen door één partij. Dit scheelt niet alleen administratief gezien, maar kan er ook voor zorgen dat je sneller je geld binnenkrijgt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch