lightspeed ecommerce

Shopware wil harder groeien in buitenland

Shopware wil harder groeien in buitenland

Shopware begeeft zich meer en meer op de internationale markt. De Duitse webwinkelsoftware-aanbieder opent binnenkort een eerste kantoor in het Verenigd Koninkrijk, maar is ook in Nederland steeds nadrukkelijker aanwezig.

In Duitsland is Shopware niet de grootste aanbieder van webwinkelsoftware, maar het is wel één van de grootste Duitse partijen die daar actief is. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid van 50.000 klanten naar zo’n 80.000.

Verenigd Koninkrijk belangrijkste groeimarkt

Verdere groei wordt nu vooral gezocht in het buitenland. En het Verenigd Koninkrijk is daarin de belangrijkste groeimarkt, zo schrijft Emerce. Shopware is er al sinds 2016 actief en maakte het laatste anderhalf jaar een groei van 500 procent door. Om beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag, verhuist CEO Stefan Heyne om in het Verenigd Koninkrijk een team te gaan leiden.

Een van de dingen waarmee Shopware de concurrentie probeert af te troeven is ‘Shopping Worlds’, componenten in de software die zijn bedoeld om in te spelen op het emotionele aspect van online shoppen, Dit kan bijvoorbeeld door middel van storytelling, digital publishing of product streams.

Open source helpt bij bijbenen innovaties

In 2016 koos Shopware ervoor om als opensource-software verder te gaan, iets wat waarschijnlijk flink heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van de software. Tijdens Shopware Community Day 2018 benadrukte mede-CEO Sebastian Hamann nogmaals waarom een open community zo belangrijk is voor hem. Eén van de redenen is dat de technologische innovatie zo hard gaat, dat het gemakkelijker is om die bij te benen als je de levendige community erbij betrekt. Zo kan er sneller ingespeeld worden op veranderingen in de ecommerce.

Shopware Playground

In de nieuwste update is er bijvoorbeeld ruimte voor kunstmatige intelligentie, waarbij webwinkeliers aanbevelingen krijgen op basis van verzamelde data. Ook wordt Shopware Playground geïntroduceerd. Dit is een extra platform, waarop gebruikers de nieuwste technieken, zoals augmented reality en voice-technologie, kunnen uitproberen.

Ook valt op de roadmap te zien dat er extra opties in de software komen voor de lokalisering van webwinkels. Zo is Shopware bezig met flexibele prijsconfiguratie en -presentaties, flexibele belastingregeling en verbeterde vertaalmogelijkheden. Het moet daarmee voor webwinkeliers die Shopware gebruiken, makkelijker worden om de stap naar het buitenland te zetten. Voor Duitse webwinkeliers zou een uitstapje naar ons land dan minder lastig zijn dan voorheen.

Community Edition

Shopware mag een aantal mooie grote namen tot haar klantenkring rekenen, zoals Borussia Dortmund, Segway, Philips en L’Oréal, maar is met de gratis variant, Shopware Community Edition, natuurlijk ook een aantrekkelijke optie voor de kleinere webwinkelier. En met koppelingen van payment service providers als Buckaroo en Mollie is het ook niet lastig om bijvoorbeeld iDeal aan te bieden aan de klanten.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten