menu
lightspeed ecommerce

Shops United: ‘2015 voor ons SaaS-webwinkeljaar’

We spraken pakketstapelaar Shops United kortgeleden nog over hun groeiambities voor dit jaar. Die bleken toen dermate goed dat we toch eens op onderzoek uit zijn gegaan en wat blijkt? De markt van SaaS-webwinkels zoals CCVshop, SEOshop, Mijnwebwinkel wordt nu pas écht betreden door dit bedrijf.

Shops United verwacht dit jaar al ruim één miljoen pakketjes te faciliteren en dat komt nog vooral uit groeiende klanten, maar daarnaast zou dit jaar ook wel eens de grootste groeispurt kunnen betekenen in aantallen klanten. Tot nu toe heeft de aanbieder zich namelijk vooral op opensource-oplossingen gericht. Denk aan OpenCart, Magento, WooCommerce en ga zo maar door. Daar zitten zeker mooie webwinkels tussen, maar als je in aantallen denkt dan hebben we in Nederland eigenlijk meer webwinkels op basis van oplossingen zoals Mijnwebwinkel, CCVshop en SEOshop. En begin dit jaar was het aantal klanten op basis van dit soort systemen eigenlijk nog vrij klein, zo vertelt Erik Langendoen, directeur bij Shops United.

‘Bij opensource hield niets ons tegen’
“We zijn natuurlijk helemaal in het begin gestart bij Shopfactory”, geeft Erik aan. “Maar vervolgens zijn we ook snel opensource-oplossingen gaan koppelen. Onze totale klantenaantallen op basis van SaaS-oplossingen zit laag in de honderden. Verreweg de meeste van onze klanten draaien op basis van opensource. Dat is een bewuste keuze geweest. Bij licentiewinkels was het voorheen soms lastig koppelen. De bedrijven hadden het bijzonder druk en vonden qua logistiek een koppeling met PostNL of DHL soms al meer dan genoeg omdat ze daarnaast ook moesten denken aan marketing, betalen, social media of noem maar op. Bij opensource hield niets ons tegen en in Nederland was die markt voor ons destijds al ruim genoeg. Met Magento bijvoorbeeld hebben we echt mooie klanten kunnen aansluiten.”

‘Handmatige handeling enorme barrière voor SaaS-webwinkeliers’
“Natuurlijk konden webwinkels van SaaS-platformen wel aansluiten maar dan moesten ze handmatig orders via .csv-bestanden exporteren en bij ons importeren. Een fluitje van een cent natuurlijk, maar die kleine handmatige handeling van pak ‘m beet tien seconden blijkt een enorme barrière voor webwinkeliers om ermee aan de slag te gaan. Shoppagina vond dat ook en heeft destijds zelf een koppeling met ons systeem gemaakt en de resultaten daaruit hebben onze ogen wel geopend. Die waren dermate goed dat we hieraan zelf ook verder zijn gaan werken.”

“Het duurde even voordat we alle partijen hadden overtuigd, apps of koppelingen hadden ontwikkeld en alles op de rit hadden, maar afgelopen maanden is hiervan veel live gegaan. We verwachten veel van onder andere de koppeling met Mijnwebwinkel (begin april) en apps bij SEOshop (afgelopen week) en CCVshop (elk moment), vooral qua type klant. Normaal gesproken hebben we bij nieuwe klanten een enorm verloop. Een webwinkel blijkt voor veel mensen niet het gouden ei en ook wij zien dat ruim de helft er binnen afzienbare tijd weer mee stopt. Maar met deze nieuwe apps en koppelingen bereiken we natuurlijk een markt van webwinkeliers die soms al jaren actief zijn en dus al door die kritieke periode heen zijn. SaaS-platformen stonden afgelopen tijd hoog op ons lijstje en we verwachten dat dit één van de grootste groeiaanjagers voor komende tijd zal zijn.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch