H&M opent outlet Afound in Nederland

H&M opent outlet Afound in Nederland

Afound komt beschikbaar in Nederland. Ons land heeft de primeur om de eerste markt buiten Zweden te zijn waar H&M haar nieuwste merk lanceert. Dit najaar moeten de deuren van de outletstore open gaan.

H&M lanceerde het outletmerk Afound in juni vorig jaar. Toen werd niet alleen de webwinkel officieel geopend, maar werden ook twee Afound-winkels in Zweden geopend.

Eerst online marktplaats, later winkels?

En nu gaat Afound Europa in. Met als eerste stop: Nederland. “Vestiging in Nederland maakt deel uit van een langetermijnstrategie om Afound uit te breiden naar Europa”, zo licht H&M de keuze toe. Het vertelt daarbij gelijk dat die vestiging vorm krijgt door de lancering van een online marktplaats later dit jaar, maar dat dit ook de eerste stap is. Het lijkt er dus op dat we in Nederland binnenkort ook fysieke Afound-winkels kunnen verwachten.

Afound: ‘Nederlanders omarmen ons concept’

Volgens directeur Joanna Hummel is Nederland een opwindende markt om te betreden. “We geloven dat we hier de mogelijkheid hebben om een gunstige positie in te nemen. Nederlandse klanten zijn geslepen en wij zijn ervan overtuigd dat ze ons concept van het aanbieden van goede deals op artikelen die al geproduceerd zijn, zoals bij een te grote voorraad, verwelkomen.”

Tweede leven voor mode

Waar H&M zelf alleen nieuwe kleding verkoopt, richt Afound zich op het bieden van een tweede leven voor mode-artikelen. “Dit doen we door aandacht en zorg te besteden aan bestaande modestijlen. Wij bieden honderden bekende mode- en lifestylemerken voor zowel dames, heren als kinderen en altijd tegen een scherpe prijs”, zo valt op de Nederlandstalige website te lezen.

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten