Gogido, Terello en Zamro genomineerd voor Beste Starter

Gogido, Terello en Zamro genomineerd voor Beste Starter

De genomineerden voor de Beste Starter-award van de Shopping Awards zijn bekend. Taxi-prijsvergelijker Gogido, smartphonereparateur Terello en de technische webwinkel Zamro zijn de drie kanshebbers. Op 9 maart zal duidelijk worden wie Picnic gaat opvolgen en met de award naar huis gaat.

De Shopping Awards zijn sinds dit jaar de nieuwe naam van de Thuiswinkel Awards. Eén van de interessantste awards die ze uitreiken zijn die voor de beste starter. Er wordt daarbij vooral gekeken naar welk concept onderscheidend is, of er een duidelijk businessmodel is met een langetermijnplan en of de opzet van de webwinkel eigentijds, professioneel en onderscheidend is. Vorig jaar was het de online supermarkt Picnic die voldeed aan de criteria en werd uitgeroepen tot beste starter.

Aangezien de Shopping Award Beste Starter een vakprijs is, zal de winnaar worden bepaald door een professionele jury. Dat panel bestaat dit jaar uit Peter Koudstaal (Kamer van Koophandel), Durk Jan de Bruin (oprichter Startpagina en MyShop), Michel Schaeffer (oud-marketingdirecteur Bol.com), Joris Beckers (oprichter van Picnic, de winnaar van vorig jaar), Sjaak Hoogkamer (MarketingTribune) en Dirkjan Vis (Ecommerce News). De drie bedrijven die mogen pitchen zijn de startups Gogido, Terello en Zamro. Maar wat zijn dit voort soort bedrijven en waarin onderscheiden zij zich van de rest?

Gogido

Gogido is een online prijsvergelijker voor taxi’s en is opgezet door onder meer twee oud-eigenaren van personenvervoerder Transvision. De dienst ging in oktober 2015 live en proberen te voorzien in de behoefte aan een duidelijke vergelijker van taxidiensten. Als consumenten online vervoer zoeken van en naar een evenement, vliegveld of hotel, dan krijgt ‘ie tal van resultaten voorgeschoteld waarbij het lastig vergelijken is. Gogido wil daarvoor de oplossing bieden. Want als je online al producten, vliegtickets, autoverhuurders of hotels met elkaar kan vergelijken, waarom dan niet het taxivervoer?

Terello

Terello is een online dienstverlener die smartphones en tablets repareert op locatie. Het onderscheidende van dit concept is dat de monteurs naar de klant toekomen, thuis, op het werk of misschien wel op de sportclub, en dat dit alles binnen 30 minuten kan gebeuren, zodat de klant niet langer dan een halfuur zonder smartphone of tablet zit. Ook geeft Terello levenslange garantie op iedere reparatie. Terello repareert iPhones, iPads en Samsung-smartphones (vanaf de S4).

Zamro

Zamro is een technische webshop voor gereedschap en technische onderdelen. Ze verkopen meer dan 550.000 producten, waaronder elektrische componenten, lagers, slangen, gereedschap en kranen. Levering is gratis vanaf 50 euro en terugsturen van producten is gratis. Technische producten kun je natuurlijk alleen goed verkopen als je er ook verstand van hebt. Productkennis is dan ook een essentieel onderdeel van Zamro’s klantenservice, die ook via WhatsApp bereikbaar is.

Uitreiking Shopping Awards Beste Starter

Op 9 maart zal bekend worden wie zich een jaar lang de beste starter van Nederland mag noemen. Dit gebeurt tijdens de uitreiking van de Shopping Awards XS, voor webwinkels met een omzet tot 4 miljoen euro. Twee dagen terug maakte de organisatie de genomineerden voor de Shopping Awards XS en XL bekend.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten