Girav opent webshop in Duitsland

Girav opent webshop in Duitsland

Girav, een Nederlandse startup die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van mode voor lange mannen, gaat de landsgrenzen over. Het ecommerce-bedrijf heeft namelijk een webshop geopend in Duitsland.

Girav werd in 2010 opgericht door Erik de Weerd, omdat hij met zijn 1 meter 96 maar geen mooie T-shirts voor zijn lengte kon vinden. Hij was altijd aangewezen op XXL-shirts, die misschien qua lengte voldeden, maar qua omvang weer veel te groot waren.

Tegenwoordig meer dan alleen T-shirts

Het concept bleek een gat in de markt, wat ook blijkt uit de 15 duizend bestellingen en 30 procent omzetgroei die het vorig jaar wist te realiseren. De shop verkoopt tegenwoordig naast T-shirts (in zeventien verschillende maten) ook polo’s, overhemden, truien en vesten.

Girav zag haar omzet in 2019 met 30 procent groeien ten opzichte van het jaar ervoor.

Na het succes in Nederland, wacht uitbreiding in Europa, met Duitsland als eerste stop. Girav.de is in feite een letterlijke kopie van de Nederlandse shop, al vallen her en der natuurlijk wel wat verschillen op. Zo kunnen klanten in Nederland maximaal voor 23:59 kopen om de bestelling direct verzonden te krijgen, terwijl de cutoff-tijd in Duitsland op 14:00 ligt.

En waar Girav in Nederland een externe blijk van vertrouwen probeert te geven met een Kiyoh-klantbeoordeling van 9.1, daar prijkt in de Duitse webshop een Trusted Shops-label (“Sehr gut 4.76/5.00”). Betalen kan met AfterPay, creditcard, iDeal, PayPal, Giropay en de Girav Giftcard.

De Duitse webwinkel van Girav.
De Duitse webwinkel van Girav.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten