Webinar: btw ecommerce voor webshopondernemers

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Webinar: btw ecommerce voor webshopondernemers

Evenement details

Datum: dinsdag 20 april Locatie: Online evenement
Evenement website
Google Calendar iCal

Op 1 juli gaan de nieuwe EU-regels btw ecommerce in. Webwinkeliers die verkopen aan particulieren in de EU, krijgen bij een jaaromzet van meer dan 10.000 euro te maken met deze nieuwe regels. Vanaf 1 juli moet je de btw berekenen die geldt in het land van je klant.

Om webwinkeliers goed te informeren over de gevolgen van de nieuwe regels, organiseert de Belastingdienst op 20 april, van 19:00 tot 20:30 uur, een gratis webinar.  “In dit online webinar bespreken we de nieuwe EU-regels voor btw, welke keuzes u heeft om aan uw btw-verplichting te voldoen en wat u moet doen om goed voorbereid te zijn”, aldus John Piepers, specialist e-commerce van de Belastingdienst. “Denk bijvoorbeeld aan het vermelden van prijzen inclusief btw in uw webshop, het aanpassen van uw facturen en uw administratie. Het webinar helpt webshopondernemers om de keuze te maken die bij zijn of haar webshop past.”

Straks op twee manieren btw-aangifte doen

Webwinkeliers die te maken krijgen met de nieuwe wetgeving, kunnen straks op twee verschillende manieren hun btw-aangifte regelen. Ze kunnen de btw aangeven in elk afzonderlijk EU-land waarin ze hebben verkocht. Of ze kunnen zich aanmelden voor de Unieregeling binnen het nieuwe éénloketsysteem van de Belastingdienst. Bij die laatste mogelijkheid doe je in één melding per kwartaal de btw-aangifte over al je verkopen aan particulieren in EU-landen.

‘Advies om webinar te volgen vóórdat je je aanmeldt bij het éénloketsysteem’

Aanmelden voor dit éénloketsysteem kan sinds 1 april. Wie zich voor 1 juli aanmeldt, kan in oktober de btw-aangifte over het derde kwartaal in één keer doen. Berry Roks, directeur MKB van de Belastingdienst, raadt webshopondernemers aan deel te nemen aan het webinar op 20 april, vóórdat zij zich eventueel aanmelden voor het éénloketsysteem. “De informatie helpt om de juiste keuze te maken voor uw specifieke situatie.”