Business Day Italy

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Business Day Italy

Evenement details

Datum: woensdag 12 mei Locatie: Online evenement
Evenement website
Google Calendar iCal

Op 12 mei hield de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een online evenement waarbij je de mogelijkheden ontdekte voor het zakendoen in Italië. Het evenement vond de hele dag plaats (van 9:30 tot 16:30), maar om 12:30 was er speciale aandacht voor de ecommerce-markt in Italië.

De Italiaanse ecommerce-markt is booming

De Italiaanse online markt is één van de snelst groeiende markten in Europa, met een waarde van 27 miljard euro in 2019. Door corona is de Italiaanse ecommerce natuurlijk nog harder gegroeid, daarbij ondersteund door stimuleringsmaatregelen van de nieuwe regering Draghi. Deze maatregelen zijn erg gericht zijn op de digitalisering van het land, dat met ruim zestig miljoen inwoners volop afzetmogelijkheden biedt.

Ecommerce-mogelijkheden in Italië

Tijdens de sessie maakten Nederlandse ondernemers kennis met de kansen in Italië. De focus lag op mogelijkheden in de sectoren circular cities, e-commerce, healthy ageing en water & bioeconomy. De recente ontwikkelingen werden toegelicht tijdens de presentatie van het marktonderzoek ‘Finding e-commerce opportunities in Italy‘. Ook werd de praktijk besproken aan de hand van een succesvolle Nederlandse businesscase in de Italiaanse ecommerce. Verder werd ingegaan op wat de Nederlandse overheid in 2021 deed en wat het te bieden heeft voor ondernemers die in de Italiaanse ecommerce zaken willen doen.

Wat zijn de do’s en dont’s tijdens het zakendoen?

Daarnaast werd de Italiaanse cultuur toegelicht. Wat vinden de Italianen belangrijk tijdens het zakendoen? Wat zijn de do’s en dont’s? En welke manier van communiceren heeft er de voorkeur? Ook waren er voldoende netwerkmogelijkheden, zowel tijdens als na het event. Via het b2match-platform konden deelnemers van het Business Day Italy event met elkaar in contact blijven. Het event werd georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlandse consulaat-generaal in Milaan en de RVO. Dit deden de partijen in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.