De eerste winnaars van Shopping Awards 2018

De eerste winnaars van Shopping Awards 2018

Gisteren werden de Shopping Awards 2018 uitgereikt. Zo werd bekend dat outlet-marktplaats Otrium zich een jaar lang de beste starter mag noemen, terwijl onder andere Sneltoner.nl en Datona werden uitgeroepen tot winnaar van een Publieksprijs XS.

We schreven gisteren al uitvoerig over Otrium, de winnaar van de Beste Starter Award. De online outlet werd in 2015 opgericht door twee ondernemers die elkaar al kennen vanaf de basisschool en wist in totaal al anderhalf miljoen euro aan kapitaal op te halen. Het Nederlandse bedrijf heeft dan ook internationale ambities.

‘De verbazing van het jaar’

Volgens de jury biedt het authentieke ondernemerschap van Otrium onderscheid in een competitieve markt. “Het outlet-concept is doordacht en professioneel aangevlogen. Mede door het aantrekken van de juiste partijen is Otrium goed op weg om iets heel moois te maken. Ze zijn de verbazing van dit jaar!”

Publieksprijzen XS

Afgezien van de Beste Starter Award, stond gistermiddag ook in het teken van de Shopping Awards Publieksprijzen XS, onderscheidingen voor webwinkels die maximaal 4 miljoen euro per jaar omzetten. De prijzen werd in twaalf verschillende productcategorieën uitgereikt en dit zijn de winnaars:

Bloemen, Tuin & Dieren  Toppershops
Computer, Hard- & Software  Sneltoner.nl
Doe-het-zelf & Hobby  Schroevenspecialist.nl
Elektronica & Telecom  Kabelshop.nl
Eten & Drinken  Puur Mieke
Mode  Rico Moda
Persoonlijke verzorging  ParfumWebshop.nl
Sieraden & Modeaccessoires  Kofferstunter.nl
Sportswear & Sportartikelen  Bushcraftshop.nl
Vakanties & Reistickets  Bebsy
Voertuigen, Auto & Accessoires  Datona
Wonen & Slapen  Waterbed Kampioen

Lightspeed Ecommerce50

En daarnaast werd ook alvast de top tien van de Lightspeed Ecommerce50 bekendgemaakt. Dit is een lijst met de snelstgroeiende ecommerce-bedrijven van Nederland. De definitieve rangschikking wordt pas onthuld tijdens het Shopping Awards Gala dat op 29 maart plaatsvindt, maar gistermiddag werd al wel de top tien onthuld, zij het in alfabetische volgorde:

  1. Beachflags.com
  2. CruiseReizen.nl
  3. Dekbed-Discounter.nl
  4. Drogist.nl
  5. GoCustomized.nl
  6. MotorKledingCenter.nl
  7. PolyesterShoppen.nl
  8. srprs.me
  9. Swoop.nl
  10. Werkaandemuur.nl
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten