Ecommerce Europe Trustmark uitgerold

Ecommerce Europe Trustmark uitgerold

Ecommerce Europe is begonnen met het uitrollen van haar eigen pan-Europese keurmerk. Het Ecommerce Europe Trustmark kan in ons land al gelijk gratis gebruikt worden door webwinkels die ook over het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk beschikken. Het logo wordt nu in 11 Europese landen uitgerold en in de tweede fase moet het in het alle Europese landen beschikbaar zijn.

De aankondiging dat het Ecommerce Europe Trustmark vandaag wordt uitgerold, maakten we vanmorgen al bekend via Ecommerce News. Het pan-Europese kenmerk was in juni vorig jaar al aangekondigd en toen werd gemeld dat het op 1 januari 2015 gelanceerd zou worden. De daadwerkelijke uitrol daarvan liet nog even op zich wachten, maar vandaag is het zover. Nederlandse webwinkels mogen nu ook een Europees keurmerk gebruiken, dat aangeeft dat ze ook voldoen aan de Europese wetten en regelgeving.

Cross-borderverkoop stimuleren
Het keurmerk werd door Ecommerce Europe in het leven geroepen om online cross-borderverkopen in Europa verder te stimuleren. En dit wordt dan weer gedaan door betere bescherming te bieden aan zowel consumenten als winkeliers door het vastleggen van één Europese bundel aan regels en het naleven van de duidelijke communicatie daarover.

Het Ecommerce Europe Trustmark kan op dit moment gebruikt worden door 10.000 webwinkels verspreid over Europa. Die hoeven hiervoor niks extra’s te doen aan accreditaties, ze zijn immers al goedgekeurd door de nationale associatie die aangesloten is bij Ecommerce Europe.

Leden van Thuiswinkel.org kunnen het Ecommerce Europe-keurmerk downloaden via hun account.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten