menu
lightspeed ecommerce

Thuiswinkel Awards 2013

thuiswinkel awardsGisteravond werden voor de twaalfde keer de Nationale Thuiswinkel Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond in Hotel Huis ter Duin werden 27 prijzen verdeeld. Awards werden onder andere uitgereikt aan Coolblue, Werk aan de Muur en Bol.com. Bij dezen alle felicitaties voor de winnaars!

Online kun je tegenwoordig van alles winnen, maar als webwinkelier zijn de Thuiswinkel Awards – mede door de media-aandacht die er omheen hangt – waarschijnlijk de meest prestigieuze prijzen die je kunt winnen. Het event schijnt gisteren zelfs even trending op Twitter te zijn geweest en is ook vandaag volop in het nieuws.

Niet zo gek want het was wederom een feestje op niveau. Opgeleukt met strenge dresscode, prachtige dans- en zangvoorstellingen en presentatie van een bekende Nederlander. Alhoewel, Katja Römer-Schuurman zag er dan wel prachtig uit op de catwalk, wij hopen dat Eddy Zoëy volgend jaar ook het hoofdevent mag doen want die had zich tijdens de Publieksprijzen eerder deze maand wel wat beter voorbereid.

Het mocht echter de pret niet drukken! Onder het genot van een hapje, drankje, en prachtige entertainment kregen de volgende spelers de felbegeerde awards, prijzen die aan de hand van de stemmen van het publiek zijn gerealiseerd, overhandigd:

Publieksprijzen XL
Baby & Kind: kleertjes.com
Boeken, Films, Games & Muziek: bol.com
Computer hard- & software: 123Inkt.nl
Consumentenelektronica: coolblue.nl
Damesmode, Lingerie & Ondermode: pabo.nl
Financiële Diensten: paypal.nl
Herenmode: score.nl
Hobby & Cadeau: albelli.nl
Levensmiddelen en Persoonlijke Verzorging: bodyenfitshop.nl
Schoenen: omoda.nl
Speelgoed: bol.com
Telecom: coolblue.nl
Tickets voor Evenementen en Cultuur: seetickets.nl
Vakantie, Reizen en Vrije Tijd: neckermann.nl
Vergelijkingssites: beslist.nl
Warenhuizen: bol.com
Wonen: totaalmarkt.nl

Winnaars Vakprijzen 2013
Naast de publieksprijzen zijn er elk jaar ook heuse vakjury-prijzen te winnen. Zo mocht Dirkjan Vis, eigenaar van Webwinkel Weblog, deelnemen aan de zevenkoppige jury die zich moest buigen over de ‘Beste Startende Webwinkel’-award. De winnaar, Werk aan de Muur, wist de jury te overtuigen dankzij het ondernemerschap van de heren zelf, het innovatieve karakter van het concept en de uitwerking en kans van slagen in de toekomst. Met deze webwinkel zijn we weer een sterspeler in Nederland rijker!

Dit jaar zijn voor het eerst enkele prijzen zelfs met naam en toenaam gesponsord. Prijzen met namen die beginnen met PostNL en Copernica dus. Of dat een handige zet is, is de vraag want het laatste wat je wilt is dat de naam afbreuk kan doen aan de prijs. De winnaars van de awards zijn terechte kampioenen die soms echt uitzonderlijke zaken hebben gerealiseerd. Of een prijs met de naam PostNL Dynamic Delivery Award dat altijd kan uitstralen zal komend jaar moeten uitwijzen.

Al met al een geslaagde mooie avond met als grootste winnaar natuurlijk Coolblue. Met vijf prijzen, waaronder voor de tweede keer op rij de prijs voor de ‘Beste Webwinkel van Nederland’ hét voorbeeld dat uitgebreide klantenservice en een missie als verwonderen nog altijd het grootste succes kunnen brengen.


Alle winnaars: gefeliciteerd! (Foto met dank aan Robin.)

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch