My Jewellery snelst groeiende bedrijf met vrouwelijke CEO

My Jewellery snelst groeiende bedrijf met vrouwelijke CEO

Sharon Hilgers, oprichter en algemeen directeur van My Jewellery, won gisteren de Vrouwelijke Groeier 2021 award. My Jewellery is hiermee het snelst groeiende Nederlandse bedrijf met een vrouw aan het roer. Met de overwinning liet Sharon vier andere genomineerden achter zich.

De award werd uitgereikt door het Erasmus Centre for Entrepreneurship en NLgroeit. Om te bepalen wie er met de prijs naar huis ging, keek de organisatie naar de absolute omzet en personeelsgroei van 2017 tot en met 2020.

Sharon heeft ruim vierhonderd mensen in dienst

In 2011 introduceerde Sharon haar sieradenlijn. In de jaren die volgden werd niet alleen het assortiment flink uitgebreid, maar ook het aantal medewerkers. Van de ruim vierhonderd mensen die bij het lifestyle merk werken is het merendeel vrouw. “Ik ben erg blij met de award, want ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor vrouwelijk ondernemerschap”, aldus de winnares, die nog vol uitbreidingsplannen zit.

We gaan stap voor stap groeien in het buitenland.

Afgelopen juli opende Sharon in Antwerpen haar eerste buitenlandse vestiging. Hier zal het waarschijnlijk niet bij blijven, want de onderneemster liet al doorschemeren potentie te zien om stap voor stap te groeien in het buitenland. De webshop liet zij eerder al vertalen in het Engels en Duits. “Ik vind het belangrijk om onszelf als merk te blijven ontwikkelen.”

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten