Medpets wint eerste Webshop Award bij Dutch Pet Awards

Medpets wint eerste Webshop Award bij Dutch Pet Awards

Tijdens de uitreiking van de Dutch Pet Awards, een prijzenshow voor de dierenbranche, heeft webwinkel Medpets de eerste Webshop Award gewonnen. De online shop ging in deze categorie de strijd aan met Catcetera.nl en de grote Duitse ecommerce-gigant Zooplus, maar kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

In het mooie Efteling Theater werden afgelopen dinsdagavond de prijzen uitgereikt, als slotstuk van een inspiratie- en netwerkevent voor de Nederlandse huisdierenbranche. In totaal werden acht awards uitgereikt, aan bedrijven en personen die volgens de jury een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van deze sector.

Voor het eerst dit jaar was er ook een prijs voor beste webwinkel. De genomineerden waren, naast Medpets, ook Catcetera, een vier jaar oude online shop voor kattenbenodigdheden, en Zooplus, de bekende internationale dierenshop. Maar het was Medpets, in 2007 opgericht door Elies van der Graaf, dat met de primeur naar huis ging.

Webshop gestart uit persoonlijke ergernis

Van der Graaf begon met Medpets, toen ze ontdekte dat er geen goede producten online vindbaar waren voor haar (toen nog) puppy. Ook was er volgens haar geen goede online service beschikbaar, die haar kon helpen met het gezond houden van haar huisdier.

Advies en controle door dierenartsen

Het idee achter Medpets is om in alles wat ze doen geadviseerd en gecontroleerd te worden door de aangesloten dierenartsen, daarbij ondersteund door diens assistenten (paraveterinairen). De online shop verkoopt momenteel meer dan 20.000 producten en het team probeert alle producten zorgvuldig aan de man te brengen.

“Een team van zes contentspecialisten schrijft alle productteksten in voor consumenten begrijpelijke taal. Wanneer het om veterinaire producten gaat, zal de content altijd geschreven worden door onze paraveterinaire contentspecialisten”, zo legt het bedrijf uit in de presentatie die getoond werd tijdens de awardshow.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten