Google Shopping ondersteunt nu ook Magento

Google Shopping ondersteunt nu ook Magento

Google heeft een officiële samenwerking met Magento aangekondigd. Webwinkeliers die hun online shop runnen met Magento kunnen hun productgegevens nu rechtstreeks importeren in Google’s Merchant Center. Hiermee kunnen producten gemakkelijk getoond worden op Google Shopping en andere Google-diensten.

De aankondiging komt natuurlijk op een perfect moment, nu webwinkeliers nog genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden op de feestdagen. Door de directe integratie moeten webwinkeliers tijd en extra werk besparen. Dit doen ze door hun bestaande Magento-account te gebruiken om productdata te verstrekken en zo een nieuwe Google Shopping-campagne op te zetten.

“Als u als verkoper een Magento-webwinkel heeft, kunt u de productgegevens uit uw winkel rechtstreeks importeren in Merchant Center. Wanneer u deze invoermethode gebruikt, hoeft u geen aparte bestanden te maken om uw productgegevens in te dienen bij Merchant Center. Elke keer dat u gegevens in uw winkel updatet, worden ook de productgegevens in Merchant Center geüpdatet”, zo legt Google uit.

Koppelen met Google Shopping

Naast de integratie met Magento heeft Google ook aangekondigd officieel samen te werken met PrestaShop en BigCommerce. Andere webwinkelsoftware-aanbieders, zoals Shopify, bieden klanten zelf een koppeling aan met Google Shopping, terwijl er ook bedrijven zijn zoals Channable en E-SS die webwinkels laten koppelen met Google Shopping.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten